113968
19:28 29.052021

У Перечинській школі-інтернаті останній дзвоник пролунав востаннє і зі сльозами на очах

Життя 13618

Сьогодні, 29 травня, у Перечинській школі-інтернаті відбулася урочиста лінійка, присвячена святу Останнього дзвоника. Здавалося б, закінчився навчальний рік, попереду літо, канікули, то треба радіти, але тут цього дня лилися сльози. Про причину – в матеріалі кореспондента «Карпатського об’єктива».

Урочистості розпочалися о десятій годині ранку. Вихованці та працівники святкового одягнуті. Надворі прохолодно, похмуро. На щастя, небесні сили стримали дощ, і він полився як з відра після урочистостей.

Звучить Державний Гімн України «Ще не вмерла України і слава, і воля…» у виконанні народного артиста України Олександра Пономарьова з використанням засобів звукозапису. Присутні підспівують, тримаючи руку на серці. Випускники під оплески займають почесне місце перед парадним входом.

Ведуча запрошує до слова директора закладу Василя Кобу, який був його незмінним керівником протягом 32 років. Під час емоційної промови, яка тривала 4,5 хвилин, Василь Федорович ледве стримує сльози, його голос дрижить. Присутні плачуть.

– Шановні дітки, працівники, гості нашого заходу, яке називається свято, хоча сьогодні назвати його святом досить важко. Перед мікрофоном я стою тут 32 рік і проводжаю у самостійне життя чергових випускників нашого навчального закладу. 32 роки праці – це незабутні роки для мене, тому що разом з вами ми намагалися із цих знедолених діточок зробити успішних дітей. За цей період більше тисячі випускників вийшли зі стін нашого навчального закладу. Можемо гордитися багатьма випускниками. Якщо називати їхні імена, то це займе багато часу. Ми гордилися ними, і будемо гордитися й надалі, де б не були. Ми раділи успіхам кожного нашого учня – чи у навчанні, чи у спорті, чи в художній самодіяльності.

Але час невблаганно йде, у нашій країні люблять проводити реформи. І чергова реформа призвела до того, що ви є останніми випускниками Перечинської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів Закарпатської обласної ради.

Звертаючись до вас, хочу побажати, щоб у вашому житті були лише успіхи, щоб ви могли гордо сказати: «Я – випускник Перечинської школи-інтернату», щоб ви знайшли свою стежку в житті і стали успішними людьми у цей непростий час. Божого благословення вам, всього найкращого, нехай життєва дорога буде гладкою й успішною.

Користуючись нагодою, хочу подякувати усім працівникам за роботу, тому що без вас не був би успішний заклад, не був би успішний директор, не були би успішними заступники, не були б успішними діти, – сказав наприкінці промови Василь Федорович. Він додав, що вихованців переведуть до Чинадіївського дитячого будинку.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Оксана Стегней зачитала наказ від 24 травня 2021 року «Про відзначення учнів школи-інтернату у зв’язку із завершенням 2020-2021 навчального року». Відповідно до навчальних досягнень учнів Перечинської ЗОШ-інтернату, активної участі у громадському житті школи, спортивних та культурно-масових заходах грамотами нагороджені: Бурча Ганна, Адам Роксолана, Ковтун Ніколета, Росоха Віолета, Югас Юлія, Йовбак Максим, Мондич Іван, Бурч Максим, Кудайберганов Ігор, Кут Роман, Пехньо Віталій та інші.

На добру згадку зробили загальне фото учнів та працівників. А потім «пішли» селфі на тлі рідного закладу.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
5-кілометрова прикордонна смуга. Потрібен спеціальний дозвіл ДПСУ
16:27
«Служба освітньої безпеки» запрацює у школах Ужгорода
16:10
«Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»: презентація в УжНУ
15:57
В Ужгороді вночі з 25 на 26 квітня заплановано тимчасове призупинення водопостачання
15:46
Намагались переплисти Тису: на кордоні затримали групу ухилянтів
15:17
Занизивши митну вартість, українець на кордоні з Угорщиною «позбувся» трактора, вартістю 1,5 млн грн
15:03
У Мукачеві відбулася презентація книжки про туристичні маршрути Закарпаття
14:52
Пізнавальний захід для батьків і дітей «Сімейний фестиваль» пройшов в Ужгороді
13:23
У Іршаві молодиця вкрала у лікарні гроші, а ужгородець поцупив електроплиту та бензопилу
12:22
У суботу в Ужгороді можна буде вакцинуватися та отримати медичні послуги
12:12
Всі новини