113862
08:30 28.052021

Відомі місця та незвичні локації: на Закарпатті триває художній пленер «Мукачівська весна 2021»

Життя 2659

Офіційно відкрили пленер «Мукачівська весна 2021» ще 20 травня. Вже у суботу, 22 травня, художники працювали на території відомої архітектурної пам’ятки міста – замку «Паланок».

У рамках пленеру творили художники і на природі. У середу, 26 травня, творчою локацією стала мальовнича місцина біля лісу в селі Солочин.

“Протягом тижня ми постійно змінювали творчі локації: працювали і в замку “Паланок”, і біля Свято-Миколаївського жіночого монастиря, і виїжджали на природу, де провели цілий день. Дуже посприяла нам погода. Кожен художник мав можливість свої емоції виплеснути на полотні. Все було дуже атмосферно”, – розповідає членкиня Національної спілки художників України Ольга Кашшай та додає: ” Я вже практично завершила роботу, де зобразила Мукачівську ратушу, також намалювала подвір`я замку “Паланок”, ще одну роботу привезла з природи. Ще кілька днів ми будемо описувати вулиці Мукачева, тож в моєму особистому доробку буде ще одна робота. Дві з них, як і решта моїх колег, я подарую місту”.

Офіційне закриття пленеру відбудеться 30 травня. У Палаці культури поціновувачі мистецтва зможуть побачити творчий підсумок пленеру.

Варто додати, під час сесії 27 травня мукачівські депутати збільшили грошові винагороди для учасників щорічного живописного пленеру «Мукачівська весна» до 6 тис. 250 грн.

Світлана КОМЛЄВА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах