113657
16:41 24.052021

Уповноважені Урядів України та Угорщини оглянули реконструкцію лівобережної дамби Тиси

Життя 4333

Під час позачергової наради Уповноважених Урядів України і Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах, яка відбулася 19-20 травня, делегації обох країн взяли участь в обговоренні стану впровадження спільних міжнародних проектів в рамках Програми транскордонного співробітництва HUSKROUA 2014-2020, зокрема, проєкту «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» SAFETISZA.

Наразі на українській території виконано значний обсяг робіт з реконструкції лівобережної дамби річки Тиса на ділянці між селами Теково та Гетиня, триває підготовка до будівництва Протипаводкового центру у с.Тисобекень, закуплено сучасне лабораторне обладнання для вимірювання щільності грунтів, з врахуванням карантинних обмежень проводяться робочі зустрічі партнерів та еколого-освітні заняття зі школярами.

На угорській території проєкту проведено роботи з проєктування реконструкції водогосподарських обєктів і розпочалося виконання будівельних робіт на угорських гідротехнічних спорудах. Також, на початку року виконано роботи з будівництва мікрохвильової системи зв’язку Центру з протипаводкового захисту в с.Шонкад та введено її в експлуатацію.

У ході візиту, Уповноважені Урядів здійснили огляд об’єкту реконструкції лівобережної дамби р. Тиса на ділянці Теково-Гетиня. Генпідрядник представив технічний зміст, хід та терміни виконання робіт. Також оглянули місце розмиву лівого берега поблизу реконструйованої дамби, який значно збільшився внаслідок останніх паводків, а також інформували про проект регулювання русла та відновлювальних робіт з кріплення берега, які також будуть виконані в рамках проєкту, інформує Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса – “БУВР Тиси”.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах