113627
14:18 24.052021

В ужгородському скансені відбулася історична інсталяція «Барвистий вінок Закарпаття»

Життя 3579

Вчора в Ужгороді на території Закарпатського музею народної архітектури та побуту об’єдналися всі громади та райони області для проведення історичної інсталяції «Барвистий вінок Закарпаття». Про це повідомив Ігор Шинкарюк у фейсбуці.

Арт-інсталяція пройшла у рамках Всеукраїнського культурного марафону «Не забуваючи минуле, погляд у майбутнє», присвяченого 30-річчю незалежності та Міжнародному дню музеїв.

Гості заходу могли ознайомитися з виставкою художника-реставратора ужгородського скансену Віктора Андріанова, ярмарком виробів майстрів народного декоративно-ужиткового мистецтва, майстер-класами з гончарства, ковальства, лозоплетіння, вибійки на тканині, різьби по дереву, декоративному розпису тарілок, виготовленню ляльок-мотанок, торбинок з домотканих доріжок, виробів з соленого тіста, свічок, іграшок-пташок, малювання пряників, оригамі.

Одночасно на присутніх чекав виступ народних фольклорних ансамблів краю, Заслуженого академічного Закарпатського народного хору, народного фольклорного ансамблю «Маки» Ужгородського інституту культури та мистецтв та народного аматорського ансамблю народної пісні «Розмарія» Закарпатського обласного організаційно-методичного центру культури тощо.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах