113182
12:40 16.052021

Курси з вивчення української та угорської, як іноземної, вчергове проводить Закарпатський угорський інститут

Життя 4168

Із 2002 року Закарпатський угорський інституту ім. Ференца Ракоці ІІ проводить курси з вивчення англійської, української, угорської, німецької, французької, як другої іноземної мови, від початкового до просунутого рівня. Протягом останніх років найбільш популярними стали курси з вивчення української та угорської. Саме ці два напрямки навчання стартували 15 травня. З цієї нагоди у приміщенні Закарпатського угорського інституту відбулося офіційне відкриття навчання.

Із 2016 року Закарпатський угорський інституту ім. Ференца Ракоці ІІ створив можливості для вивчення мов у різних населених пунктах у районах по всій області. З 2016-го по 2021 рік понад 15 тисяч осіб отримали сертифікати про успішне закінчення курсів із вивчення української та угорської, як іноземної мови.

Цього року навчання на курсах із вивчення української та угорської, обсягом 100 годин, розпочали 3 589 осіб. З ними займатимуться 122 викладачів у 295-ти групах у 71 населеному пункті Закарпаття. 1 857 учасників – діти, 1 732 – дорослі. 2 506 осіб навчатимуться на початковому рівні, 1 083 – на просунутому. Наймолодшому учню 5 років, найстаршому – 78. Заняття – 4-6 годин на тиждень – проводитимуть і в будні, і у вихідні.

«Вважаємо дуже важливим навчити угорців українською та українців угорською належним чином, оскільки ми живемо поруч на Закарпатті вже тисячу років, і кожна мова несе іншу культуру. Ми можемо глибше пізнати культуру один одного лише за допомогою мови. Люди, які тут мешкають, повинні вивчити мову інших, щоб зрозуміти їхню культуру, і тоді, ймовірно, збережеться і мир, який панував на Закарпатті протягом тисячі років», – зазначила на урочистостях президент Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ Ільдико Орос.

Вивчати мови на курсах може будь-хто, незалежно від віку, професії чи кваліфікації. Під час навчання значну увагу приділяють спілкуванню, розумінню та створенню тексту. Після успішного завершення навчання на курсах, учасники отримають двомовний (українсько-угорський) сертифікат, виданий інститутом.

Навчання проводять за підтримки уряду Угорщини, Державного секретаріату з питань національної політики Угорщини, Фонду ім. Габора Бетлена у співпраці з комісією з питань розвитку співпраці області Саболч-Сатмар-Берег та Закарпаття та координації програми розвитку дитячих навчальних закладів Карпатського регіону.

K. K./Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах