113070
08:45 14.052021

Закарпатські школи отримали сушарки для рук

Життя 3828

У закладах, де протягом дня перебувають сотні осіб, особливо якщо це школи, у наші дні вкрай важливо дотримуватися правил гігієни. Стосовно питання, що є більш гігієнічним, паперовий рушник чи безконтактна сушарка для рук, в Інтернеті наводиться безліч думок та доказів. Але незаперечним є той факт, що в довгостроковій перспективі сушарка для рук – більш економний варіант, ніж одноразові рушники.

Працівники Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ продовжують благодійний збір, розпочатий рік тому. Раніше таким чином зібрали кошти й придбали холодильник та пральну машину, а також засоби захисту для Берегівської райлікарні.

А кілька місяців тому керівництво вишу вирішило в співпраці із Закарпатським угорськомовним педагогічним товариством покращити ситуацію із забезпеченням умов гігієни в угорських школах Закарпаття. Із зібраних майже 500 тисяч гривень можна було купити велику кількість паперових рушників, але керівництво вирішило все ж придбати настінні електричні автоматичні безконтактні сушарки для рук.

Президент Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ Ілдико Орос повідомила, що за ці кошти для 93 освітніх закладів області закупили 304 автоматичні сушарки. Їх вручили в приміщенні вишу представникам територіальних громад та директорам шкіл.

«Дотримання правил гігієни надзвичайно важливе, – наголосив ректор Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ Іштван Черничко. – Бажаємо міцного здоров’я, життя без вірусів і, звичайно, успішного навчального року».

За словами Андраша Ковача, директора Великоберезького реформатського ліцею, важливо, щоб навчальні заклади мали найсучасніше обладнання для забезпечення умов гігієни. «Такі засоби для сушіння рук допоможуть нам краще захищати здоров’я наших учнів та колег під час епідемії», – зазначив директор.

SD/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах