112863
17:12 6.052021

Святковий концерт: у Мукачеві виступив військовий оркестр. Фото. Відео

Життя 6664

6 травня на центральній площі міста, біля міської Ратуші, з святковою програмою приуроченою до Дня піхоти, виступив Мукачівський військовий оркестр.

На концерт просто неба у Мукачеві прийшло близько двохсот містян та гостей. Репертуар учасники оркестру підібрали такий, аби порадувати мукачівців, а також підтримати тих, хто зараз обороняє кордони України на сході, каже заступник командира 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади з морально- психологічного забезпечення, підполковник Андрій Грузінцев.

“Сьогодні оркестр зібраний з нагоди відзначення Дня піхоти. Велика частина наших бійців знаходиться зараз в районі виконання ООС, ми хочемо їх таким чином підтримати. Тому в пункті постійної дислокації залучаємо оркестр для відзначення такого свята,” – розповідає підполковник.

Щодо репертуару, то слухачі мали змогу почути чимало військових пісень, попурі з відомих композицій, а також новий гімн української армії. Загалом програма тривала близько години.

Для найменших глядачів військові приготували презенти у вигляді надувних кульок. Як зазначає Андрій Грузінцев, у дітей важливо виховувати патріотизм. ” Це військово-патріотичне виховання. Його треба розвивати ще з дитячого садочку-це любов до батьківщини, до власної армії. І таким чином ми хочемо залучити і дітей до святкової події. Думаю буде багато вражень та емоцій”, – додає підполковник.

Зазначимо, що в Україні День піхоти відзначають втретє. Датою свята було обрано 6 травня, оскільки саме цього дня у 1648 році козаки здобули перемогу в битві біля Жовтих Вод.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах