112435
17:58 23.042021

Архітектурно-містобудівна рада розглядала проєктні пропозиції щодо 5 будівель в Ужгороді

Життя 4110

П’ять проєктів щодо будівель в Ужгороді розглянули напередодні на черговому засіданні архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури міської ради.

Розпочали з проєктної пропозиції будівництва магазину «АТБ» на розі вулиці Залізничної,2 та площі Георгія Кірпи. Планується одноповерхова споруда висотою 5 метрів, архітектор представив своє бачення, як інтегрувати її в нову концепцію забудови площі біля вокзалів, розміщення буферної зеленої зони, паркувального майданчика на 13 місць біля магазину тощо. Проте члени архітектурно-містобудівної ради зауважили, що проєкт не враховує складність містобудівного середовища, не пропонує вирішення транспортної розв’язки, тому його потрібно узгодити з транспортно-дорожньою схемою площі Георгія Кірпи, яку розробляє ДПІ «ДІПРОМІСТО» для змін до генерального плану Ужгорода.

Розглянули на засіданні й паспорт опорядження фасадів будівлі юридичного факультету УжНУ на вул. Капітульній, 26. Споруда знаходиться на території історичного ареалу та пам’ятки містобудування місцевого значення – Комплекс Замкової гори, є пам’яткою історії місцевого значення. Проєкт розглянула Консультативна рада Закарпатської ОДА, є позитивний висновок органу охорони культурної спадщини. Однак на засіданні зазначалося, що якість робіт неналежна, запропонований колір даху не притаманний, дуже агресивний, не вписується в історичне сформоване середовище. Проєкт відхилили, його повинні доопрацювати, замінити колір даху і знову подати на засідання архітектурно-містобудівної ради.

Не погодили і проєкти «Будівництво індивідуального житлового будинку з вбудованими приміщеннями комерційного призначення на вул. Лермонтова, 7» та «Реконструкція індивідуального житлового будинку на вул. Лермонтова, 7б». Там на суміжних ділянках планується зведення 2-х зблокованих триповерхових будинків із мансардним поверхом, із вбудованими комерційними приміщеннями.

Зазначалося, що у кварталі індивідуальної забудови щільна малоповерхова багатоквартирна забудова можлива лише за умови комплексної реконструкції всього кварталу. Проєкт мають доопрацювати як індивідуальну забудову і подати на засідання архітектурно-містобудівної ради.

Відхилили і паспорт опорядження фасаду будівлі на вул. Корзо,23. Будівля розташована на території історичного ареалу та пам’ятки містобудування місцевого значення – Комплекс Замкової гори, є щойно виявленим об’єктом архітектури. Документи рекомендували доопрацювати, виконати обмірні креслення та якісний проєкт.

Хоча були зауваження, за основу прийняли ескізний проєкт будівництва двоповерхової адміністративно-торгової будівлі на вул. Миколи Бобяка, 26а. Рекомендували управлінню містобудування та архітектури надати містобудівні умови та обмеження на проєктування об’єкту.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах