111945
08:54 11.042021

Закарпатські патрульні нагадали велосипедистам про необхідність дотримання ПДР

Життя 3019

З настанням теплих днів все більше громадян пересідають на велосипед. Проте, не кожен велосипедист до кінця усвідомлює, що розпочавши рух, він стає повноцінним учасником дорожнього руху. Ось кілька основних правил під час руху велосипедом:

  • Рухатися по проїзній частині на велосипедах дозволяється особам, що досягли 14-річного віку.
  • Керувати велосипедом, який обладнаний звуковим сигналом та світловідбивачами: спереду — білого кольору, по боках — оранжевого, позаду — червоного. Для руху в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути встановлений та увімкнений ліхтар (фара).
  • Велосипедисти, рухаючись групами, повинні їхати один за одним, щоб не заважати іншим учасникам дорожнього руху.
  • Велосипедист може перевозити лише такі вантажі, які не заважають керувати велосипедом і не створюють перешкод іншим учасникам дорожнього руху.
  • Якщо велосипедна доріжка перетинає дорогу поза перехрестям, велосипедисти зобов’язані дати дорогу іншим транспортним засобам, що рухаються дорогою.

Нагадуємо про відповідальність за ч.2 ст.127 (Порушення ПДР особами, що керують велосипедом) КУпАП, яка передбачає штраф у розмірі 340 гривень. Якщо велосипедист перебуває у стані сп’яніння, штраф становить 680 гривень, інформує патрульна поліція Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах