11185
14:20 29.072016

Закарпатська юстиція вперше провела конкурси на заміщення вакантних посад із застосуванням автоматизованого тестування

Життя 2372

13769423_532609736939331_6820333989197001154_n26-27 липня в Головному територіальному управлінні юстиції у Закарпатській відбулись конкурси на заміщення вакантних посад категорій «Б» і «В». Конкурси проведено за новою процедурою, встановленою Законом України «Про державну службу» та Порядком проведення конкурсу на зайняття вакантних посад державної служби, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2016р. №246, повідомив “Карпатському обєктиву” В.В. Хаща, начальник Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області.

Так, вперше конкурсною комісією Головного територіального управління юстиції під головуванням заступника начальника головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації Маріанни Готри, було організовано проходження автоматизованого тестування, метою якого було визначення рівня знань законодавства на знання Конституції України, законодавства про державну службу, антикорупційного законодавства та знання спеціального законодавства всіма кандидатами на вакантні посади. Питання для кожного учасника тестування обиралися автоматично з загального переліку питань. Загалом кандидат повинен був відповісти на 40 тестових питань, кожне з яких передбачало чотири варіанти відповіді, і тільки один варіант був правильним. Загальний час тестування становив не більш як 40 хвилин. Після закінчення часу, відведеного на складення тестування, програмним забезпеченням автоматично визначено результати тестування. Слід зазначити, що більшість кандидатів успішно склали тестування. Зокрема, всього було подано 25 заяв на заміщення 12 вакантних посад. За підсумками тестування прохідний бал не набрало 3-є кандидатів.

Крім того, з метою об’єктивного з’ясування спроможності кандидатів використовувати свої знання, досвід під час виконання посадових обов’язків, кандидати на посади категорії «Б» письмово виконали ситуаційні завдання.

З кандидатами, які успішно подолали перші два етапи конкурсу, конкурсною комісією було проведено співбесіду. У ході співбесіди членами комісії був з’ясований рівень професійних знань кандидатів, а також оцінена відповідність їх досвіду, досягнень, компетенції, особистих якостей вимогам до професійної компетентності кандидата та до відповідних посадових обов’язків.

За результатами усіх етапів конкурсу визначено підсумковий рейтинг кандидатів, відповідно до якого буде здійснено призначення кандидатів на вакантні посади державної служби.

Підводячи підсумки проведених конкурсів, начальник Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Руслана Натуркач зазначила: «Запровадження відкритих та прозорих конкурсів на вакантні посади державної служби, у ході яких застосовуються автоматизовані комп’ютерні технології, – це один із найкращих способів відбору кадрів на державну службу та важливий фактор запобігання корупції. Конкурс допоміг нам відібрати для роботи в органах юстиції Закарпатської області, як вже досвідчених фахівців в галузі права, так і молодих, амбітних правників, які, безумовно, привнесуть в нашу роботу нові підходи та ідеї. Головним територіальним управлінням юстиції у Закарпатській області і в подальшому будуть вживатись усі можливі заходи задля забезпечення гласності, публічності та відкритості в нашій роботі».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах