111836
17:50 8.042021

У школах Закарпаття проводитимуть інституційний аудит

Життя 6780

Цьогоріч у заклади загальної середньої освіти області навідаються незалежні експерти, котрі здійснюватимуть нову процедуру діяльності шкіл, яка прийшла на зміну державній атестації навчальних закладів.

Про це повідомляють у секторі інформаційно-організаційного забезпечення управління Державної служби якості освіти у Закарпатській області, пише zaholovok.com.ua

За словами начальника управління Державної служби якості освіти у Закарпатській області Марії Сігетій, ідея інституційного аудиту – відійти від радянських перевірок шкіл, завдання яких було знайти проблеми у навчальному закладі. Аудит покликаний не карати, а підтримати школи та показати їм, як стати кращими. Це новий формат співпраці на місцевому та національному рівнях, який є запорукою майбутнього вдосконалення української освіти.

В управлінні Служби плануть здійснити перший інституційний аудит уже в травні цього року. Досвідчені незалежні експерти вивчатимуть, яке у школі освітнє середовище, як організований простір, чи забезпечені умови для навчання та роботи, яка атмосфера панує на уроках та перервах, як учителі працюють з учнями на уроках, які методики застосовують та як оцінюють навчальні досягення учнів. Окрему увагу експерти приділять роботі директора та вивчатимуть наскільки його управлінські рішення сприяють покращенню якості освітньої діяльності і як він займається розвитком школи.

Як розповіла Марія Сігетій, аби зібрати об’єктивну інформацію про навчальний заклад, експерти оглядатимуть територію школи, спортивні та ігрові майданчики, навчальні кабінети, спортзал та інші приміщення, а також відвідають заняття, спілкуватимуться з директором і представниками учнівського самоврядування та анкетуватимуть учнів, їхніх батьків та вчителів.

«За результатами аудиту школа отримає висновки, де буде зазначено, що школі вдається добре, а над чим ще потрібно працювати. Також експерти нададуть рекомендації – практичні, фахові поради з покращення якості діяльності школи для директора та засновника, адже саме від засновника залежить чи матиме школа ресурси на ремонт, закупівлю обладнання та виконання інших рекомендацій», – резюмувала начальник управління Державної служби якості освіти у Закарпатській області Марія Сігетій.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини