111544
13:44 29.032021

Проголосуйте та допоможіть врятувати «Долину Нарцисів» на Закарпатті

Життя 4120

Європейська асоціація охорони природи (EOCA) оголосила голосування за найкращий проект зі збереження територій та об’єктів дикої природи.

Про це повідомляє Дунайсько-Карпатська Програма.

Проєкт “Врятувати Долину Нарцисів”, поданий ГО “Дунайсько-Карпатська Програма”, єдиний серед українських проєктів потрапив у фінальний етап у номінації “Місця дикої природи”.

Загалом до голосування у трьох номінаціях (“Вода”, “Ліси” та “Місця дикої природи”) було відібрано 17 з понад 250 проєктів з усього світу. Переможець у голосуванні в кожній з номінацій отримає фінансування.

“Кліматичні зміни, наслідки меліорації, занепад традиційного природокористування призводять до регулярного зменшення популяції нарцису. Без системних активних заходів врятувати її практично неможливо”, – каже директор Карпатського біосферного заповідника Микола Рибак.

“В рамках проєкту “Врятувати долину нарцисів” наша організація, у співпраці із Карпатським біосферним заповідником плануємо відновити найбільш критичну частину “Долини Нарцисів”, зокрема, підвищити рівень ґрунтових вод, відновити режим підтоплення, видалити кущі та дерева, а також частково відновити популяцію нарцисів у районах, де він був втрачений”, – каже к.б.н., с.н.с. Богдан Проць, керівник ГО “Дунайсько-Карпатська Програма”.

Щоб підтримати проєкт “Врятувати Долину Нарцисів” перейдіть за посиланням “Rescue the “Narcissi Valley”, Ukraine”, натисніть Vote Now, поставте галочки навпроти “ I am not a robot” та “I have read and understand the Terms & Conditions” та оберіть “Cast Your Vote” (подавати адресу вашої електронної пошти не обов’язково).

Це рятувальна місія! Врятуймо “Долину Нарцисів” разом!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
На Закарпатті з’явилося 5 нових паспортних станцій у ЦНАПах
09:34
Вокалісти Академії культури і мистецтв виступали у храмі в Угорщині
09:17
Всі новини