111534
10:59 29.032021

Як закарпатським пасічникам отримати паспорт пасіки

Життя 5228

Набрав чинність наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19.02.2021р. № 338 «Про деякі питання у сфері бджільництва», яким затверджений новий порядок видачі (реєстрації) ветеринарно-санітарних паспортів пасік.

Відповідно до цього порядку, видача (реєстрація) паспорта пасіки здійснюється в день звернення за заявою про видачу паспорта пасіки згідно з додатком 2 до порядку, що подається в письмовій формі власником пасіки або уповноваженою ним особою до районних управлінь чи відділів ГУ Держпродспоживслужи в Закарпатській області за місцем проживання власника пасіки або місцезнаходженням пасіки. До заяви додається заповнений та підписаний власником пасіки або уповноваженою ним особою паспорт пасіки.

Після подання заяви про видачу паспорта пасіки та заповненого паспорта пасіки посадова особа районного управління чи відділу ГУ Держпродспоживслужи в Закарпатській області здійснює видачу паспорта та готує інформацію (форма Excel) про реєстрацію ветеринарно-санітарного паспорта пасіки і передає головному спеціалісту ГУ Держпродспоживслужи в Закарпатській області який вносить інформацію до Реєстру паспортів пасік (онлайн google таблиця, розміщена на сайті Держпродспоживслужби України).

Під час реєстрації паспорта пасіки йому присвоюється єдиний унікальний номер, який складається з елементів, що розділяються дефісом: UA-07-01-001, де:

  • UA – Україна;
  • 07 – Закарпатська область;
  • 01 – Берегівський район;
  • 001 – порядковий номер паспорта пасіки.

і проставляється на титульному аркуші паспорта пасіки посадовою особою територіального органу компетентного органу (з відповідним підписом і печаткою) та вноситься разом з відомостями про пасіку до Реєстру паспортів пасік. Єдиний унікальний номер не може бути присвоєний іншому паспорту пасіки, навіть після припинення діяльності зареєстрованої пасіки.

До Реєстру паспортів пасік вносяться наступні відомості:

– єдиний унікальний номер;

– інформація власника пасіки;

– місце проживання фізичної особи або місцезнаходження юридичної особи – власника пасіки;

– контактна інформація власника пасіки або уповноваженої ним особи (номер телефону, адреса електронної пошти) ;

– місце фактичного розташування пасіки із зазначенням інформації щодо земельної ділянки (адреса або кадастровий номер земельної ділянки) ;

– кількість бджолиних сімей;

– порода (популяція) бджолиних сімей (за наявності) ;

– статус пасіки (зареєстрована/ліквідована).

Інформація про реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта не підлягає оприлюдненню. У разі зміни відомостей у паспорті пасіки, власник пасіки або уповноважена ним особа надає паспорт пасіки відповідному управлінню чи відділу ГУ Держпродспоживслужи в Закарпатській області для оновлення відомостей у Реєстрі паспортів пасік до 15 травня поточного року.

У разі невідповідності заяви або паспорта пасіки встановленій формі, а також надання в них неповної інформації (не заповнено всі обов’язкові відомості в заяві або паспорті пасіки), заява та заповнений і підписаний паспорт пасіки повертаються в одноденний строк власнику пасіки або уповноваженій ним особі.

У разі припинення діяльності пасіки власник пасіки або уповноважена ним особа протягом десяти календарних днів письмово інформує про це відповідне управління чи відділ ГУ Держпродспоживслужи в Закарпатській області, що здійснював видачу паспорта пасіки. Головний спеціаліст ГУ Держпродспоживлужби в Закарпатській області протягом п’яти календарних днів у Реєстрі паспортів пасік змінює статус пасіки із зареєстрованої на ліквідовану.

Після здійснення ветеринарно-санітарних заходів спеціалістами районних державних лікарень ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області в паспорті пасіки засвідчується її ветеринарно-санітарний стан.

Результати ветеринарно-санітарних заходів, у тому числі щорічного весняного обліку пасік, які здійснюються до 15 травня поточного року, вносяться в додаток до паспорта пасіки спеціалістами районних державних лікарень ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Традиційний турнір ветеранів із мініфутболу пам’яті Василя Турянчика фінішував у Мукачеві
12:10
«Минай» був близьким до перемоги над «Рухом»
11:57
Відійшов у вічність перший декан економічного факультету УжНУ
11:39
На Закарпатті затримали таксистів-переправників
11:28
Мукачівець побив незнайомця і відібрав телефон, а миколаївчанка у закарпатки – сережки
09:53
Із якими проблемами стикаються закарпатці з особливими потребами
09:25
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, буде частково обмежено рух транспортних засобів
09:12
«Пам’ятна записка / Pro memoria» – виставка учасників «Резиденції Вибачте Номерів Немає» відкрилася в Ужгородському скансені
08:50
У Центрі медико-соціальної реабілітації дітей ім. Святого Михаїла в селі Ратівці відкрили кабінет галотерапії
08:32
У Мукачеві влаштували змагання юних рятувальників-пожежників
17:20
Всі новини