111508
16:42 26.032021

Wood Craft: меблі від ужгородця Василя Дерев’янка

Життя 5133

Меблі від ужгородця Василя Дерев’янка дійсно унікальні. І це видно навіть неозброєним оком. У його руках звичайні піддони перетворюються на справжні витвори мистецтва. Хто б міг подумати, що з кількох дерев’яних дощечок можна виготовити стильний комод, журнальний столик і навіть більше – цілу кухню чи шафу. Здається, ці нетривіальні меблі впишуться в будь-який інтер’єр і нададуть йому особливого шарму й затишку.

Особливо до душі такі вироби з дерева європейцям, які цінують лаконічність та екологічність у всьому. Тож не дивно, що меблі від Василя Дерев’янка вже мандрують просторами Європи.

– Усе починалося ще у 2014 році. Я займався експортом деревини в Європу, але справа була не дуже вигідна. Тому я почав думати над новим захопленням, яке би переросло у справу життя. Тоді мені надійшла цікава пропозиція від німецької фірми, яка замовила в мене дерев’яні ящики. Уже тоді мене попросили їх пофарбувати й обпалити. Мене це дуже заінтригувало. Я подумав, навіщо?! Але коли взяв до рук горілку, то зрозумів. На дереві почала з’являтися неймовірно гарна структура. І тоді вирішив: ось це те, чим я хочу займатися. Адже це вже не просто ящик, це небанальний елемент декору, – розповідає Василь Дерев’янко.

Ось так усе почалося і закрутилося. За кілька років ужгородець став постачати ящики не тільки для Німеччини, але й Італії. А згодом відкрив свою майстерню.

– Звичайно, було багато злетів і падінь, багато помилок. Але потрошки ми вийшли з цього. Моя команда починалася з однієї людини й збільшилася до десяти. Усі вони люди з інвалідністю, глухонімі. Попри те, це найкраща команда. Ми всього вчилися разом. Для цього потрібні були приміщення, оснащення, нові знання, чимала невпинна практика, експерименти, сміливі креативні й технічні рішення, – розповідає пан Василь.

Згодом столярне виробництво назвали Wood Craft, і воно вже встигло зарекомендувати себе як якісний та надійний виробник продукції з дерева. Відтак запустили свій сайт. Акцент поставили на лаконічності та самобутній натуральності.

– Коли ми вийшли на український ринок, то я побачив, що він дещо відрізняється від європейського, – зазначає Василь Дерев’янко. – Те, що хоче побачити європейський покупець, ще трохи не розуміє український. Усе-таки в нас ще є величезний попит на пафос, пишноту. У Європі все значно простіше. Звичайно, є і в Україні однодумці. Наші замовники – це переважно кияни. Наприклад, якось клієнт замовив для себе в магазин один комод, а згодом зателефонував, що хоче все приміщення в цьому стилі.

Меблі з піддонів вписуються в кожен інтер’єр та ідеально підходять для створення скандинавського, індустріального дизайну, а також стилів кантрі, лофт або гранж. Для їхнього виготовлення замовляються м’які породи дерева, сушаться, нарізаються, а відтак виготовляється той чи інший елемент інтер’єру.

Нещодавно пан Василь узявся за новий напрям роботи – почав працювати над виготовленням столів із епоксидної смоли. Майстер розповідає, що сама природа наділила дерево витонченими недоліками-візерунками. Рівна поверхня гармонійно поєднується з вираженими тріщинами, у які заливається кольорова епоксидна смола.

– Це дійсно ювелірна робота. Сама по собі смола досить дорога. Тому потрібно дуже уважно працювати над виготовленням. Поки що в нашій колекції кілька столів. Плануємо працювати та розвиватися в цьому руслі. Я дійсно отримую задоволення від самого процесу. Це той напрям роботи, де можна дуже багато експериментувати, – розповідає майстер.

Концепція Wood Craft підкорює поціновувачів натуральності, універсальності й ненав’язливості. Тепер меблі мандрують не тільки Україною, але й Європою, знаходячи все нових і нових прихильників.

Амбітна мрія Василя Дерев’янка – розширювати виробництво, а ще популяризувати свою продукцію, яка дійсно знаходиться поза часом.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах