111476
17:20 24.032021

На Закарпатті одружилися українець та громадянка Республіки Конго

Життя 3714

У Мукачівському міському відділі ДРАЦС Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) зареєстрували шлюб між громадянином України та громадянкою Республіки Конго. Подружжя переконане: ані вік, ані кордони, чи то будь-які інші перепони не стануть на заваді справжньому коханню.

Загалом же з початку 2021 року відділами державної реєстрації актів цивільного стану Закарпатської області зареєстровано 783 шлюби. Серед яких 51 шлюб – з іноземцями.

Здебільшого, закарпатці цьогоріч одружувались із громадянами Угорщини, Словаччини, Румунії та Чехії. Також реєстрували шлюби з громадянами Королівства Марокко, Республіки Конго, Ізраїлю, Кіпру, Польщі та Туреччини. Найчастіше такі пари одружуються у скорочені терміни в рамках проєкту «Шлюб за добу».

Нагадуємо, що для реєстрації шлюбу між громадянами України або з іноземцем майбутнє подружжя подає особисто письмову заяву за встановленою формою до будь-якого відділу ДРАЦС або онлайн через веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану».

Громадяни України для посвідчення своєї особи пред’являють

– паспорт або паспортний документ, а також

– документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу (за його наявності).

Іноземці та особи без громадянства для реєстрації шлюбу в Україні повинні пред’явити:

– закордонний паспорт громадянина іноземної держави, по якому іноземець в’їхав на територію України або документ, що посвідчує особу без громадянства;

– посвідку на постійне чи тимчасове проживання в Україні (за наявності) ;

– документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу (за його наявності), інформує пресслужба Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ).

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах