111360
13:35 22.032021

Правила прийому до Фахового коледжу Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ у 2021 році

Життя 6760

Про правила вступу до Фахового коледжу Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ у 2021 році інформує директор коледжу Каталін Шош.

– Розкажіть про деталі правил прийому до коледжу в 2021 році.

– У цьому році Фаховий коледж Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ оголосив прийом на навчання на п’ять спеціальностей: дошкільна освіта, соціальна робота, туризм, прикладна математика, облік і оподаткування. Запрошуємо на навчання тих школярів, які закінчили 9-й клас, бажають здобути повну середню освіту та отримати хорошу професійну підготовку та підготовку до подальшого навчання. У коледжі все це можна отримати одночасно. Наш навчальний заклад надає фахову передвищу освіту. Студенти разом із дипломом отримують і свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти. Вони опановують обрану професію, отримують сучасні знання та досвід для працевлаштування за цією професією й отримують хорошу можливість для вступу у вищий навчальний заклад. Всі наші випускники мають можливість вступити до Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ на другий курс за будь-яким напрямком, для цього потрібно складати внутрішній вступний іспит. Це значна перевага, а також можливість для подальшого навчання, вони можуть отримати якісну освіту в рідному краї рідною мовою.

Запропоновані спеціальності дуже популярні та затребувані на ринку праці. Всі наші випускники, які навчалися за спеціальністю «дошкільна освіта» отримують можливість працевлаштування й одночасно можуть продовжувати навчання, всі наші випускники напрямку «туризм» працюють або продовжують навчання. Випускники, які вивчали облік та оподаткування, отримують пропозиції про роботу вже під час проходження практики, це стосується і випускників за напрямком «прикладна математика», які можуть працювати системними адміністраторами або виконувати будь-яку іншу роботу в ІТ-сфері, але переважна більшість із них продовжує навчатися та розвивати свої навички.

– Які вимоги до вступників?

– Бажаючі вступити до Фахового коледжу повинні мати свідоцтво про здобуття базової середньої освіти, посвідчення особи та прописку. На всі спеціальності потрібно скласти два вступні іспити. Перший іспит на кожну спеціальність – із профільного предмета. Для вступу на спеціальності «прикладна математика», «облік та оподаткування» – це математика. Для вступу на спеціальності «дошкільна освіта», «соціальна робота» – іспити з угорської мови та світової літератури, а на «туризм» – географія. Другий іспит, незалежно від спеціальності, – диктант з української мови. Абітурієнти, які закінчили українську школу, мають можливість скласти перший іспит українською мовою, це слід вказати у заяві для вступу. Однак знання угорської мови є надзвичайно важливим, оскільки коледж угорський і при завершенні навчання студенти також здають випускний іспит з угорської мови та літератури.

Підготовку до вступних іспитів бажано розпочати вже зараз, щоб мати хороші шанси на вступ. Зразки завдань вступних іспитів щороку розміщуються на сайті Інституту, в розділі «Вступ». На сайті також буде опубліковано збірник диктантів з української мови.

Цього року ми також оголошуємо вступ на другий курс Фахового коледжу на вільні місця для випускників середніх шкіл, які мають сертифікати зі складання ЗНО. Маємо одне вільне місце на спеціальність «дошкільна освіта», 13 – на «соціальній роботі», 9 – на «прикладній математиці» та 10 – на спеціальності «облік та оподаткування». Абітурієнти можуть подати документи із сертифікатами ЗНО, отриманими у 2018, 2019, 2020 та 2021 роках. На кожну спеціальність потрібно подавати два сертифікати – обов’язково з української мови та літератури, а також із профільного предмета.

Для вступу на спеціальність «дошкільна освіта» другий сертифікат має бути з історії України чи математики, або ще можна здати внутрішній вступний іспит з угорської мови та літератури. На спеціальність «соціальна робота» другий сертифікат може бути з історії України, математики або іноземної мови. На спеціальності «прикладна математика» і «облік та оподаткування» – або з математики, або з історії України, або з іноземної мови.

– Які терміни вступу та в якій формі він проходить?

– Термін вступу встановлюється централізовано по всій країні, тобто не навчальний заклад визначає його. Дані абітурієнтів вносяться до загальної інформаційної системи, де кожен може відстежувати свої результати, місце в списку прийому на сайті vstupinfo2021.

Вступна кампанія до Фахового коледжу Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ триватиме з 29 червня по 13 липня 2021 року в супроводі батьків, оскільки більшість абітурієнтів – неповнолітні.

Заяву на вступ слід заповнювати уважно: обов’язково слід вибрати мову вступного іспиту, а також вказати, чи потрібно місце у гуртожитку, а також чи є особливі потреби (пов’язані з інвалідністю або обмеженими можливостями) при складанні вступних іспитів, що потрібно підтвердити медичною довідкою.

Заявки на вступ на другий курс подаються в електронній формі з 1 липня 2021 року через електронний кабінет, а з 14 липня вже подаються документи.

Дата вступних іспитів: 14 – 24 липня 2021 року.

Вступні іспити складаються у письмовій формі з дотриманням протиепідемічних правил.

Торішній термін вступу був дуже довгим через епідеміологічну ситуацію. Ми працювали протягом всього літа, прийом закінчився лише в серпні, після якого ми оголосили про додатковий набір. Важливо знати, що заявки на вступ варто подавати на якомога більшу кількість спеціальностей, оскільки це збільшить шанси на вступ, і якщо абітурієнт не вступив на жодну зі спеціальностей, ще є надія на додатковий набір. У додатковому наборі можуть брати лише ті абітурієнти, хто подав заявку протягом вступної кампанії, але не набрав достатню кількість балів.

Я рекомендую стежити за термінами вступу, оскільки вони можуть змінюватися залежно від епідемічної ситуації. Стежте за нами на сайті kmf.uz.ua або на сайті fszi.kmf.uz.ua.

K. K./Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах