110907
17:28 8.032021

У Мукачеві за сьогодні від ковіду вакцинували більше 40 медпрацівників

Життя 2620

Сьогодні в Лікарні святого Мартина пройшов ще один етап вакцинації медичних працівників (+40 осіб).

Станом на 8 березня в Україні офіційно провакцинували від коронавірусу 17 947 людей (+910 за попередню добу). Усі вони поки що отримали по одній дозі вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield).

Вакцина Oxford/AstraZeneca містить генетичну інформацію зовсім іншого вірусу, нешкідливого для людини, який, потрапляючи в організм, виробляє білок SARS-CoV-2, що викликає Covid-19. Немає жодних доказів того, що будь-який з цих інгредієнтів вакцини завдасть шкоди у таких невеликих кількостях.

Вакцини не спричинюють хворобу. Натомість вони вчать імунну систему вашого організму розпізнавати інфекцію і боротися з нею. Деякі люди дійсно мають легкі симптоми після вакцинації, такі як м’язові болі або підвищена температура тіла. Але це не сама хвороба, а реакція організму на вакцину.

Алергічні реакції на вакцини виникають рідко.

Навіть якщо людина вже хворіла на Covid-19, їй запропонують зробити щеплення. Це тому, що природний імунітет – недовговічний, а імунізація може забезпечити більший захист.

Нагадаємо, вакцинація від коронавірусу в Україні розпочалася 25 лютого. На першому етапі щеплення отримають медики, які працюють із хворими на Covid-19. Вакцинуватися потрібно буде двічі.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах