110665
18:10 28.022021

Закарпаття пропонують зробити майданчиком для подорожей у будинках на колесах

Життя 2905

Закарпаття пропонують зробити платформою для українського караванінгу – тобто подорожей у будинках на колесах.

Про це повідомили у Першому екскурсійному бюро у фейсбуці.

В Асоціації караванерів України, що функціонує вже понад 10 років, вважають, що саме Закарпаття має чимало цікавих локацій і як крайня західна область країни ідеально для цього підходить.

Наразі, в Україні є спільнота із близько двох тисяч караванерів, які люблять мандрувати і в такий спосіб об’їхали всю Європу. А через карантин вони почали більше подорожувати вдома і відкривати для себе Україну. Тому Закарпаття саме тепер має чудовий шанс, щоб зайти в цю нішу й запропонувати послуги каравенарам з усієї країни, стати таким собі плацдармом для розвитку цього напрямку в Україні – вважають в Асоціації.

До того ж, на Закарпатті є можливість подорожувати караванерам в усі сезони, особливо це прекрасно у міжсезоння, коли мало людей.

Зазвичай, караванери об’єднуються і подорожують кількома будиночками. Першопрохідці позначають місця зі стоянками на Google-мапі, щоб потім інші також могли тут зупинитися і не витрачати час на пошуки зручного і безпечного місця для відпочинку.

Поки що найзручніша і найкраща стоянка для відпочинку в будиночках на колесах — біля озера Шамбала. Також відомі й інші точки для зупинок на Закарпатті:

  • в Дийді на Берегівщині,
  • Ізках на Міжгірщині,
  • у Солотвині на солоних озерах.

Тривають перемовини із власниками термалів на Закарпатті щодо обладнання таких стоянок навколо відомих геотермальних курортів області. У Європі такі місця також позначені на Google-мапах, вони мають старплац — парковку з освітленням, електроточками, душем, доступом до Wi-Fi. За відповідний сервіс мандрівники на колесах сплачують певні гроші.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах