110634
17:18 27.022021

Ужгородець отримав медаль у фіналі МАН провівши дослідницьку роботу з фізики

Життя 3482

У період суцільних карантинів та скасувань всіх олімпіад в Україні ще є учні, які в цей непростий час завойовують призові місця як для Закарпатської області, так і міста Ужгорода.

Одним з вагомих здобутків за 2020 рік можна назвати проведення фіналу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт в м. Києві і гідний виступ учня 10 класу Кривов’яза Іллі з м. Ужгорода. Провівши дослідницьку роботу з фізики, успішно написавши контрольну з базової дисципліни на II етапі, виборовши перше місце на міському та обласному етапі МАН, він за результатами портерної сесії (https://jasu2020.com/innovation-details.php?id=36) та привселюдного захисту своєї роботи перед комісією, що складалася з провідних фахівців у своїй області на III етапі зумів вибороти диплом третього ступеню. Слід сказати, що конкурентами Іллі було 19 учасників з різних областей України, що виступали у його секції «Науково-технічна творчість та винахідництво».

І ось після 4 місяців очікування медаль та диплом знайшли свого героя в Ужгороді. Завідувачем відділу науково-технічного та дослідницько-експериментального напрямків Лукач Магдалина Юріївна особисто вручила нагороди преможцю і побажала подальших здобутків на теренах наукових досліджень.

Поряд з приємними новинами хочеться відмітити, що у 2021 р. Закарпатська область не буде проводити обласний етап МАНу, хоча в більшості областей України такі конкурси тривають. Така ситуація є вкрай незрозумілою, адже в Ужгороді та Закарпатті є багато талановитої молоді, яка не зможе представити нашу область на Всеукраїнському конкурсі в Києві. Враховуючи ситуацію з Covid-19, відбори можна провести в он-лайн режимі, але навіщо повністю відміняти конкурс, адже це дитячі надії, які безцінні. 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах