110547
13:09 25.022021

У Києві відбулося перше засідання українсько-угорської Міжвідомчої групи з питань освіти

Життя 2617

Як підсумок попередніх переговорів міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто в Києві відбулося установче засідання українсько-угорської Міжвідомчої групи з питань освіти, повідомило міністерство зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини в четвер.

Оршоля Пачаї-Томашіч, керівник угорської делегації, співголова робочої групи, під час засідання наголосила: головна мета – вирішити ситуацію, яка виникла після прийняття в Україні Закону про освіту, що обмежує використання мов нацменшин. Беручи до уваги реалії, угорська сторона сформулювала конструктивні пропозиції, сподіваючись, що вони будуть прийнятними для всіх сторін, ідеться в повідомленні.

У міністерстві поінформували, що під час переговорів угорська делегація отримала детальну картину про впровадження реформи освіти в Україні, а також про уявлення майбутнього освіти національною мовою України.

Угорська сторона наголосила, що необхідно знайти баланс, який забезпечить збереження освіти рідною угорською мовою.

На засіданні практично завершили розробку так званої угоди про еквівалентність, що забезпечує взаємне визнання дипломів. Також Оршоля Пачаї-Томашіч запросила свого українського колегу відвідати Будапешт для продовження спільної роботи, зазначається в повідомленні.

Karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах