110511
14:09 24.022021

Керівник закарпатської нацполіції окреслив основні напрямки роботи на новій посаді

Життя 8462

Сьогодні, 24 лютого, в адмінбудівлі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області провели зустріч з новим очільником відомства – Ярославом Колесником.

Нагадаємо, що трохи більше тижня тому відбулося представлення особовому складу поліції регіону нового керівника. Ярослав Колесник до цього займав посаду заступника начальника поліції Київщини – начальник кримінальної поліції області. Представлення відбулося за участю першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового та голови Нацполіції Ігоря Клименка.

Після цього Ярослав Колесник опублікував звернення до закарпатців на своїй сторінці в мережі Фейсбук: «Великою честю для мене є отримати досвід керівника управління,  особливо такої багатонаціональної та прикордонної області. Я усвідомлюю цю велику відповідальність та впевнений, що зроблю все від мене залежне, щоб виправдати сподівання.

Тепер я інтенсивно вивчаю всі особливості регіону, знайомлюся з людьми, з’ясовую, як вирішити проблеми, які є у вашому краї. Я відкритий до діалогу, готовий наполегливо працювати. У своїй щоденній роботі завжди орієнтуватимуся людяністю та верховенством права».

З часу свого призначення Ярослав Колесник встиг познайомитися з понад двома тисячами працівників відомства, керівництвом області та окреслив роботу над рядом проблемних питань. Сред пріоритетних напрямків роботи пан Ярослав, в першу чергу, виділив безпеку усіх громадян краю, включаючи найвіддаленіші населені пункти Закарпаття.

«Для забезпечення захисту громадян, у кожному населеному пункті мають  працювати поліцейські, щоб у разі виникнення непередбачуваних ситуацій не потрібно було чекати слідчо-оперативну групу. Наразі ми співпрацюємо з трьома ОТГ, тобто поліцейські обслуговують понад 40 тисяч населення», – розповів Ярослав Колесник.

Крім того, очільник нацполіції зауважив, що активно працюватиме над безпекою Закарпаття й шляхом встановлення додаткових камер спостереження. Наразі в області їх нараховується 316, проте цієї кількості недостатньо для швидкого та оперативного розкриття злочинів, особливо у віддалених районах, тому ця мережа й надалі розширюватиметься.

Ярослав Колесник не оминув й питання боротьби з наркоманією. Тільки протягом останнього тижня працівникам нацполіції вдалося затримати ряд наркозбувачів, направити їх до ізолятору тимчасового тримання та навіть у судовому порядку обрати міру запобіжного заходу. В цьому напрямку ведеться постійна активна робота, залучено департамент по боротьбі з наркозлочинами, проводитимуться спільні рейди.

«Ми робитимемо все для того, аби викорінити наркозлочинність в Закарпатті – це один з пріоритетних напрямків роботи», – додав очільник нацполіції.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах