110496
09:09 24.022021

В УжНУ відбулося нагородження переможців обласної школярської олімпіади з математики

Життя 4318

На факультеті математики та цифрових технологій відбулося вручення призів переможцям обласної олімпіади з математики. Варто зауважити що цьогоріч олімпіада відбувалася в особливих умовах, адже у 2020/2021 навчальному році у зв’язку з пандемією Міністерство освіти і науки України не проводить ІІ-IV етапи всеукраїнських олімпіад з окремих предметів.

Водночас Київський національний університет імені Тараса Шевченка та ГО «Спілка ректорів вищих навчальних закладів» для підтримки високої якості математичної й природничої освіти та забезпечення безперервності олімпіадного руху в Україні, беручи до уваги, що цей навчальний рік в Україні проголошено Роком математики, виступили з ініціативою щодо організації та проведення на базі провідних університетів обласної олімпіади з математики.

Таким чином в УжНУ вперше відбулася обласна олімпіада з математики для учнів 7-11 класів. Наказом ректора були створені організаційний комітет на чолі з проректором з наукової роботи Ігорем Студеняком та журі на чолі з в.о. декана факультету математики та цифрових технологій Михайлом Повідайчиком.

Олімпіада відбулася 31 січня, до участі в ній зареєструвалися 117 школярів зі всієї області. Детальніше із переможцями олімпіади можна ознайомитися за посиланням.

Крім почесних грамот переможці отримали грошові нагороди та подарунки. Успішне проведення олімпіади стало можливим, зокрема, й завдяки підтримці спонсорів. Серед них ІТ компанія TranSoftGroup, які встановили грошові нагороди переможцям: по 5000 грн за найкращий результат у 7–10 класах і 10 000 грн для найкращого учня в 11 класі; рекрутингове агентство в сфері IT HuntME встановили призи за найоригінальніший розв’язок, за найкращий результат і наймолодшим учасникам. Завдяки цій організації юним математикам були також компенсовані всі транспортні витрати; а «Retesh» забезпечили школярів солодкими подарунками.

Гарних результатів легше добитися, якщо поруч є досвідчений вчитель. Саме тому грамотами ректора Ужгородського національного університету були відзначені вчителі математики, які підготували переможців олімпіади.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах