110353
09:00 18.022021

На Закарпатті відсутні вакцини БЦЖ: немовлята залишаються без щеплень

Життя 4608

Майже 250 дітей, які народились за останні три тижні в Ужгородському пологовому будинку не отримали щеплення від туберкульозу. Про це сказав завідувач неонатологічного відділення пологового будинку Йосип Бугір. За його словами, вакцина у медзакладі закінчилася 26 січня.

За словами завідувача неонатологічного відділення Ужгородського пологового Йосипа Бугіра, для забезпечення вакцинами від туберкульозу їхньому медзакладу потрібно 8 тисяч доз на рік.

“Я зв’язувався з іншими районами: там така сама проблема як і в нас, — сказав Йосип Бугір. – До того ж, і закінчилася раніше, ніж у нас. Також знаю, у приватних клініках також немає цієї вакцини”.

Якщо дитина не отримала щеплення в пологовому, зробити його можна в сімейного лікаря.

Лікарка четвертої амбулаторії в Ужгороді Маріанна Лабик сказала, якщо вакцина не з’явиться впродовж двох місяців – це порушить графік вакцинацій дітей до року.

“Це дуже велика проблема: дітки приходять з пологового нещеплені від туберкульозу, і нам потрібно встигнути до двох місяців провести це щеплення: якщо ми проведемо після двох місяців, тоді потрібно вже робити реакцію Манту. І ти самим, ми порушуємо ці щеплення, у два місяці, чотири, шість”, – пояснила лікарка.

Суспільне

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах