110287
16:47 15.022021

У Берегові провели «Тиждень шлюбу»

Життя 3683

Берегівська парафія реформатської церкви організувала протягом 9-14 лютого «Тиждень шлюбу», протягом якого сімейні пари долучилися до ряду цікавих заходів. 

«Щороку ми ретельно обмірковуємо, за допомогою яких заходів привернути увагу на важливість інституту шлюбу.  На жаль, у наш час не існує родин, яких не торкнулася б проблема розлучення чи  інші негативні аспекти в шлюбі. І це видно у підростаючого покоління, оскільки негативний досвід та різні душевні травми, пережиті ними, спонукають молодих людей добре подумати, чи слід одружуватися», – розповів нашому виданню пастор Янош Маргітич.

За його словами, 2020 рік через пандемію став викликом для людей у різних сферах життя, зокрема й в особистому. Карантин змусив багатьох залишатися в закритому просторі, що комусь давалося непросто. Саме тому організатори намагалися створити такі заходи, щоб протягом «Тижня шлюбу» пари мали можливість розслабитися, зняти напругу та відкинути негативні думки і зміцнити подружні зв’язки.

Ряд заходів розпочався у вівторок із молитви. Затим для пар організували ігровий вечір. «Ігри –  надзвичайно важливі в житті людей, адже в грі кожен може вільніше висловлюватися і розслабитися», – каже Я. Маргітич.

У середу вдень учасники прослухали лекцію на тему «Тисячі разів “так”». У четвер відбувся кінопоказ, у фільмі йшлося про шлюбну кризу пари літніх людей. Основна ідея полягала в тому, що шлюб можна врятувати при бажанні.

Через карантинні обмеження організаторам не вдалося запросити іноземного спікера. Гостем заходу став пастор Ласло Пал. Під час лекції у п’ятницю пастор розповів про наслідки заробітчанства та його вплив на шлюб, який відбиток це залишає на всій родині. Зазначалося, що потрібно просити Божого благословення у ці важкі моменти, що Всевишній оберігатиме нас, буде з нами, як був і з нашими предками.

У суботу для пар організували спільне приготування страв у командах, які вони змогли з’їсти під час вечері при свічках.

Ряд заходів завершився у неділю богослужінням, під час якого подружні пари попросили Божого благословення на свій шлюб.

«Ті, хто долучився до заходів, сподіваємося, змогли зміцнити свої шлюбні стосунки. Водночас, слід наголосити, що «Тиждень шлюбу» – лише тиждень, а працювати над стосунками в подружньому житті слід щодня», – каже пастор Берегівської парафії реформатської церкви Ференц Тарацкезі.

Саме тому Берегівська парафія реформатської церкви намагається проводити різні заходи для подружніх пар і протягом року. Зокрема, в кожну останню суботу місяця наразі планують проводити лекції, спільгне приготування страв та спілкування для зміцнення шлюбних стосунків.

«Люди – різні. І шлюби теж різні. В кожному шлюбі свої проблеми та виклики. Рецепту ідеального шлюбу не існує, каже пастор. – Є речі, які впливають на всі шлюби загалом, але є конкретні проблеми, вирішити які іноді буває дуже важко. Саме тому ми не просто «лікуємо симптоми» під час наших заходів, а шукаємо корінь проблеми. Коренем кожної проблеми є те, наскільки Бог присутній у наших стосунках».

В якості поради подружжям Ф. Тарацкезі зазначив: «Однією з найважливіших умов щасливого шлюбу є підкорення одне одному, відставляти свої інтереси, а інтереси іншого ставити на перше місце».

 (K. K./Kárpátaljahetilap)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах