110182
14:44 11.022021

На тарифному мітингу в Ужгороді побували спостерігачі ОБСЄ. Фото, Відео

Життя 6389

Закарпатці продовжують виступати проти захмарних тарифів на комунальні послуги.

У четвер, 11 лютого, незважаючи на складні погодні умови, кілька протестувальників зібралися на мітинг під будівлею Закарпатської ОДА.

Люди обурені новими тарифами, тож вимагають одного – переглянути їх. Адже газ чи електроенергія – це соціальний товар, як і хліб, тому його вартість має регулюватися державою, а дії монополістів – контролюватися, вважають протестувальники.

Загалом мітингарі вимагають скасувати постанови Кабінету Міністрів України, якими встановлено фіксовані ціни на електроенергію, газопостачання та газорозподіл для всіх споживачів, та повернути пільги.

– Також ми вимагаємо повне розкриття інформації про ціноутворення, з вказанням розміру націнки у відсотках, на послуги з постачанням газу, електроенергії та води побутовим споживачам, – наголосив протестувальник Олексій Мешков. – Оприлюднення даних про прибутковість за 2020 рік, газорозподільних компаній, які перебувають у монопольному утриманні олігархів. Повернення у державну власність облгазів та газ збутів. Негайне зменшення ціни на газ для побутових споживачів. Адже, гляньте у Румунії газ коштує 5, 50 грн, Грузії – 5 грн, у Модові 7, 30 грн. В Україні газ – найдорожчий. Це просто обкрадання народу. Наші ресурси нам впарюють за завищеною ціною.

Цікавим є те, що сьогодні на тарифному мітингу побували спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Зокрема із протестувальниками поспілкувався Філіп Харлес. Він розпитував у людей про мету зібрання чи мали вони можливість поспілкуватися із представниками влади тощо. А ще попросив поінформувати його про подальший перебіг подій.

На що протестувальники розповіли, що збираються неодноразово, що тарифні мітинги прокотилися хвилею по всіх містах України і що люди вимагають одного – справедливих тарифів на комунальні послуги.

Тож, аби представники влади на місцях нарешті почули людей та звернулися до Уряду, хочуть вкотре поспілкуватися із керівництвом Закарпатської ОДА. Утім, сьогодні із протестувальниками так ніхто і не зустрівся. Адже за словами правоохоронців, які чергували на вході у будівлю облдержадміністрації, керівництво перебуває на термінових нарадах.

Тим часом протестувальники так легко здаватися не збираються. Кажуть, у планах – оголосити безстрокову акцію протесту.

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах