110117
16:58 9.022021

Закарпатський народний хор отримав «Зірку якості» та звання «Краще підприємство країни-2020»

Життя 4397

Щороку команда Національного рейтингу якості товарів та послуг «Зірка Якості» визначає кращі підприємства, компанії, заклади, які завдяки своїй плідній праці та професіоналізму зробили значний внесок у розвиток України. Це єдина в країні неупереджена, комплексна, об’єктивна і прозора система, що визначає лідерів, які досягли успіху в своїй галузі за звітний період серед усіх установ незалежно від форм власності. Оцінка роботи здійснюється за десятьма критеріями. Тож згідно з критеріями Національного рейтингу КЗК «Заслужений академічний Закарпатський народний хор» Закарпатської обласної ради отримав почесне звання «Краще підприємство України-2020» та «Зірку якості»!

Нагадаємо, у минулому році колектив відзначився багатьма не менш вагомими досягненнями. Зокрема, навіть в умовах карантинних обмежень підготував і виніс на суд глядача велику концертну програму з нагоди свого 75-ліття. Також до цього славного ювілею видав книгу про історію Закарпатського народного хору та аудіодиск «Любім своє»: презентація цих робіт у стінах обласного художнього музею імені Й.Бокшая стала яскравою подією в культурному житті краю. Колектив вперше спробував поєднати концертне виконання з пісочною анімацією. Вкотре вразив зворушливою світанковою «Молитвою за Україну» до Дня Незалежності. Підготував арт-моб до Дня вишиванки, в режимі онлайн здійснив відбір нових учасників до проєкту «Зіркове майбутнє Срібної Землі», взяв участь у святкуванні Дня Ужгорода, записав кілька нових цікавих відеоробіт, виступав на різних сценах, у храмах і просто неба. Отримав грант Українського культурного фонду за програмою «Культура в часи кризи: інституційна підтримка» у категорії «Аудіальне мистецтво». І став чи не єдиним комунальним закладом культури в Україні, який успішно пройшов перший етап на шляху до здобуття ще одного гранту УКФ за програмою «Діти культури»: спочатку із понад 130 проєктів потрапив у 30-ку кращих, а потім спромігся на платформі Спільнокошт – першому сайті в Україні, який використав краудфандинговий («фінансування громадою») принцип залучення коштів на реалізацію проєктів – зібрати понад 72 000 грн, на проєкт «Зіркове майбутнє Срібної Землі». Це свідчить про неабиякий авторитет колективу в широких колах, про його здатність зацікавити, захопити своєю діяльністю, адже ця сума складалася з добровільних пожертв шанувальників і симпатиків Закарпатського народного хору. Наразі цей унікальний проєкт має всі підстави розраховувати на повне фінансування Українським культурним фондом. Утім, за цим лаконічним переліком – щоденна клопітка праця адміністрації колективу та всього артистичного складу.

Неабияк позначилося на роботі закладу й придбання великого комфортабельного автобусу: у минулому році колектив побував з концертами в Словаччині та різних куточках нашого краю. Наявність власного транспорту допомагає значною мірою економити кошти і розширяти географію концертної діяльності.

Не залишилася поза увагою широкої громадськості також успішна й плодотворна діяльність Наталії Петій-Потапчук на посаді керівника і головного диригента Закарпатського народного хору. У 2020 році за значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, вагомі творчі здобутки та високу професійну майстерність мисткиня отримала високу державну нагороду – орден княгині Ольги І ступеня. Оцінила високі заслуги Наталії Петій-Потапчук у царині культури й Ужгородська міська рада: нагородила її званням «Почесний громадянин Ужгорода».

Завжди ініціативна, сповнена сміливих творчих ідей і готовності їх реалізувати разом з улюбленим колективом, Наталія Петій-Потапчук незмінно займає високі позиції у журналістському рейтингу «ТОП-100. Впливові люди Закарпаття».

Підготувала Таїсія Грись

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті – повітряна тривога
13:19
У Мукачеві відкрили виставку відомих та маловідомих для загалу робіт Володимира Микити
13:03
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Всі новини