110103
11:01 9.022021

Апарати ШВЛ з Угорщини доставили до українських лікарень

Життя 3528

Жителям Закарпаття добре відомо, Угорщина неодноразово доводила, що завжди відкрита до  добросусідських відносин і що це не просто слова, не порожні обіцянки, адже люди, які тут мешкають, отримують значну підтримку. На додаток до півсотні апаратів ШВЛ, які раніше доставили на Закарпаття, ще п’ятдесят зараз направили і в інші регіони країни.

П’ятого лютого завершилася поставка апаратів ШВЛ у кілька областей України, у міста Львів, Тернопіль, Хмельницький, Рівне, Запоріжжя, Дніпро, Маріуполь та Херсон. Варто наголосити, що обладнання отримали не лише медичні заклади обласних центрів, але й кілька районних лікарень в областях. Оскільки йдеться про абсолютно нові апарати ШВЛ, вони мають служити протягом тривалого часу.

«Логістика була непростою. Це дороговартісне обладнання, тому було надзвичайно важливо забезпечити належну охорону вантажу. Організації, котрі займалися логістикою, угорські дипломатичні установи в Україні отримали численні листи з подякою. В деяких зазначається, що такого сучасного обладнання ще не мали», – каже керівник представництва Угорської екуменічної служби допомоги в Україні Янош Геревич.

Логістичні організації та консульства Угорщини в Україні отримали багато подяк. Співробітники лікарень, до яких прибули з вантажоперевезень, надзвичайно вдячні та раді за допомогу. Деякі говорили, що таких серйозних апаратів вентиляції ніколи не надходило від української держави.

Наступним кроком стане введення в експлуатацію апаратів ШВЛ. Це здійснюватимуть спеціалісти, котрі мають відповідні дозволи, кваліфікацію на проведення таких робіт. Ними стануть представники тієї ж фірми, котрі ввели в експлуатацію півсотні апаратів ШВЛ на Закарпатті.

Після укладення відповідних договорів спеціалісти встановлять обладнання у медичних закладах, проведуть навчання персоналу щодо його використання, затим видадуть відповідні дозволи. Сподіваємося, що бюрократія не надто відтягуватиме цей процес, адже від цього залежать людські життя. 

Загальна вартість вантажу становить 3,5 мільйона євро.

 (ZsT/Kárpátaljahetilap)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві виявили водія з рекордним перевищенням норми алкоголю в крові
16:11
На Закарпатті планують побудувати порт
16:09
Арт-зона «Писанкове Мукачево» - чудова локація для фотосесій у центрі міста
15:56
У Будапешті діти біженців з України можуть навчатися рідною мовою
15:44
У неділю «Минай» прийматиме «Олександрію»
15:35
Прокуратура вимагає скасувати дозвільні документи для ведення будівельних робіт на привокзальній площі в Мукачеві
15:27
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
Всі новини