110091
09:11 9.022021

Юні актори Хуста представили незвичний мікс казки «Дві Попелюшки і п’ять Покемонів»

Життя 8686

У Закарпатському обласному театрі драми та комедії показали дитячу виставу – веселу казку за мотивами п’єси Сергія Гержика “Дві Попелюшки і п’ять Покемонів”. Це літературна версія та режисерська постановка В’ячеслава Давидюка. Юні актори – талановиті школярі, гуртківці театру, а саме учасники нового студійного проєкту “Іскра”.

“Мені завжди цікаво спостерігати, як оживає дивоказка в дитячих очах, тим паче, коли це першопрочитання неординарної п`єси. А передісторія цієї вистави така: за два місяці до нового року ми створили проєкт “Іскра” для залучення юних талантів – дітей шкільного віку, їхніх друзів-школярів, які б прийшли подивитися на гру ровесників тощо. Тобто наша мета: популяризувати театр серед юні. Ну, а щоб її – юнь – зацікавити, потрібен особливий неординарний творчий підхід, тому наш вибір зупинився на дуже незвичній п`єсі Сергія Гержика, яку я дописав, доопрацював і вирішив поставити на сцені разом із гуртківцями.

Діти – талановиті, відповідальні, виховані, чемні. Я дуже ними задоволений, з кожним показом вони ростуть у своїх образах, природніше втілюються в ролі. Будемо й надалі працювати, розвивати акторську майстерність, бо потенціал – потужний”, – розповів про юних акторів В`ячеслав Давидюк.

За сюжетом п`єси, режисер намагається поставити новорічну виставу, проте герої переплутали сценарії казок, від чого закручується не менш цікава й непередбачувана весела історія. До речі, режисера грає учень 8 класу Хустської ЗОШ I-III ст.№4, вихованець театрального відділу Школи мистецтв м.Хуста Кирил Денейко. Хлопчина зізнається, що мріє стати професійний актором – талановитим й упізнаваним.

“Мені дуже подобається грати в театрі, а саме творча атмосфера, яка тут панує, можливість самовираження у різних образах, спілкування з друзями. Ми швидко знайшли спільну мову з нашим наставником, режисером В`ячеславом Давидюком, нам цінні його поради, цікава співпраця, тому починаємо думати над новими постановками”, – розповідає юний актор Кирил.

Загалом у виставі під незвичною назвою і з не менш незвичним та закрученим сюжетом задіяно 8 акторів віком від 6 до 17 років.

Маленьким глядачам вистава сподобалася. Кажуть, що із нетерпінням чекатимуть на нові покази гуртківців, бо це незвично та весело.

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах