110051
16:32 5.022021

У Закарпатському угорському інституті вручили сертифікати ECL

Життя 3712

ECL (European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages) – глобальна європейська схема оцінки мови, яка передбачає акредитацію за мовними здібностями за рівнями від початківця до найвищого 15 європейських мов. На базі Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ кілька років діє філія угорського екзаменаційного центру міжнародного рівня ECL м. Пейч. З 2016 року учасники мовних курсів по завершенні навчання за бажанням мають можливість п’ять разів на рік скласти іспит зі знання мови за схемою оцінки ECL за чотирма рівнями: A2 (початковий), B1 (базовий), B2 (середній рівень) та C1 (високий) з англійської, угорської, німецької та російської мов.

Торік у грудні тест на знання мови пройшли 23 закарпатців, 19 – успішно склали іспит, 15 із них отримали сертифікат під час урочистого вручення в приміщенні Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ.

«Людина залишається молодою, поки навчається», – зазначила у вітальній промові Президент Інституту Ільдико Орос. За її словами, одним із найефективніших способів зберегти мозок активним є вивчення мови, а це є майже невичерпною криницею, оскільки всім відомо, наскільки багато мов існує у світі.

Іштван Черничко, ректор Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ, у свою чергу наголосив на важливості володіння мовами. «Важливий не так сертифікат про знання, а сам факт, що ми можемо писати, читати та говорити не лише на одній, а на декількох мовах, а також зрозуміємо, що вони нам говорять», – зазначив ректор.

Наталія Вараді, керівник екзаменаційного центру міжнародного рівня ECL, що діє на базі Закарпатського угорського інституту, розповіла, що заявки на проходження іспиту зі знання мови за схемою оцінки ECL приймають і в 2021 році. «У Центрі навчання для дорослих Інституту досі різні екзамени на знання мов склали 143 закарпатці, 119 із них, після успішної здачі іспиту, отримали відповідні сертифікати».

«Ми живемо в багатомовному світі, багатомовному регіоні, дуже важливо, щоб ми розуміли один одного і розуміли себе», – наголосив згодом в інтерв’ю представникам ЗМІ ректор Іштван Черничко. За його словами, у XXI-му столітті, без знання мов далеко не підеш. «Я дуже пишаюся тим, що Закарпатський угорський інститут надає можливість багатьом вивчати мови, а також отримувати сертифікат міжнародного рівня про володіння мовою, що надзвичайно необхідно в подальшій освіті, здобутті професорських звань та в інших професіях. Це означає, що людина розвивається, говорить іноземними мовами, тобто налагоджує зв’язок зі світом», – наголосив ректор Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ.

SD/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах