110027
17:50 4.022021

На Ужгородщині розпочалися курси з вивчення цифрового мистецтва

Життя 2165

У селі Велика Добронь, на базі Угорського дому розпочалися курси з вивчення цифрового мистецтва. Навчання проводить компанія «Карпат РобіПро», яку заснував програміст Іштван Курмаі. На курсах, які проводить графік-дизайнер Іштван Балог, діти ознайомляться з можливостями, які надають цифрові програми для малювання. 

Іштван Балог розробляє рекламу для підприємств та компаній протягом 15 років, і накопичені знання хоче передати дітям та молоді, а при потребі і дорослим. Оскільки у їхньому розпорядженні лише шість ноутбуків, навчання проводять у групі з шести осіб. Наразі більшість учасників навчання із Великої Доброні, але заявки надійшли і з сіл Чомонин та Дийда. За планами, навчання, тривалістю одна година, відбуватиметься один раз на тиждень протягом трьох місяців.  

На першому занятті шість дітей молодшого шкільного віку почали знайомитися з процесом створення зображень за допомогою цифрових пристроїв, які досить швидко опанували прийоми та потенціал програм із малювання. «Якщо навчання буде успішним, я з радістю проводитиму його і в інших локаціях», – повідомив лектор, програміст Іштван Курмаі, котрий у трьох місцях проводить заняття і з робототетхніки.

 (dózsa/Kárpátaljahetilap)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах