109920
09:00 2.022021

Лікарні Закарпаття отримали понад 64 тисячі експрес-тестів для визначення COVID-19

Життя 2328

Понад 64 тисячі експрес-тестів для визначення COVID-19 надійшли до медзакладів Закарпаття. Про це повідомила заступниця директора департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Ольга Чемет.

За її словами, придбали їх за гроші державного бюджету. Тести розподілили між лікарнями, в яких перебувають хворі на КОВІД-19, а також в медзаклади де приймають пацієнтів із симптомами ГРВІ та грипу.

“Це є дуже актуально для тестувань на рівні закладу первинної медико-санітарної допомоги для того, щоб ми могли на першому етапі надання медичної допомоги робити таке сортування хворих: це є підозра на COVID-19 – цей пацієнт потребує подальшої діагностики й дослідження методом ПЛР-тестування, а інші хворі, котрі мають симптоми ГРВІ, будуть продовжувати лікування в амбулаторних умовах”, — пояснила Ольга Чемет.

Головна епідеміологиня області Вікторія Тимчик каже: направлення на експрес-тести сімейні лікарі надають у кількох випадках: якщо лікар бачить, що в людини є симптоми, схожі на COVID-19, або людина була в контакті з підтвердженим випадком, або якщо це є ймовірний випадок.

“Ймовірний випадок – це коли в людини є такі ознаки: втрата смаку, втрата нюху, є ознаки пневмонії або змін в легенях під час рентгену, чи в результаті комп’ютерної томографії. У такому випадку, якщо скринінговий тест є позитивний, то він не потребує подальшого підтвердження методом ПЛР, в інших випадках – позитивний тест потребує подальшого підтвердження і така особа повинна бути обстежена ще додатково й пройти тестування на виявлення ДНК-збудника у відповідних лабораторіях”, — розповіла Вікторія Тимчик.

Суспільне

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах