109842
14:40 29.012021

На Закарпатті фіксують повторні зараження COVID-19

Життя 6939

За минулу добу в 137 жителів Закарпаття підтверджено коронавірус методом ПЛР. Загалом з початку пандемії у 31282 закарпатців встановлено діагноз COVID-19, із яких – 2363 медики та 1584 діти.

Станом на ранок 29 січня в області проведено 190711 досліджень COVID-19 методом ПЛР, 904 за добу.

Про це нині під час брифінгу повідомила головна епідеміологиня області Вікторія Тимчик.

– Найбільше випадків за минулу добу зареєстровано в Ужгороді, Іршавському, Виноградівському та Рахівському районах.

Загалом в області досить багато захворілих, хоча ми перебуваємо на 19 місці серед 25-ти регіонів України за рівнями захворюваності. Після новорічно-різдвяних свят кількість хворих значно зросла, особливо в Рахівському районі, – інформує Вікторія Тимчик. – Пов’язано це, насамперед, зі святами та туризмом. Було багато туристів, які приїхали кататися на лижах, відпочивати на свята. Тож після цього спостерігаємо сплеск захворюваності.

За словами, Михайла Поляка, директора КНП “Обласна клінічна інфекційна лікарня” Закарпатської облради, 17 закладів охорони здоров’я Закарпатської області лікують хворих на COVID-19. Загалом у цих лікарнях виділено 1885 ліжок для хворих на COVID-19. Відсоток ліжок забезпечених киснем – 73,5 %.

– Станом на сьогодні, лікарняні ліжка на Закарпатті завантажені на 44,1%. Утім, за останні тижні кількість хворих збільшується. У тому числі збільшується кількість госпіталізацій. Усі реанімаційні відділення у м. Ужгороді повністю заповнені. Якщо говорити загалом по області, то у більшості випадків, вони теж заповнені. Сьогодні на апаратах ШВЛ на Закарпатті знаходиться 15 хворих. Це багато. Тож свята просто так не пройшли. Ми бачимо сплеск захворюваності, – зазначив Михайло Поляк.

Лікар також розповів, що в області зареєстровані випадки повторного зараження. Навіть у тих осіб, які мали імуноглобуліни G. За його словами, в лікарню поступила хвора закарпатка, яка повторно через місяць знову захворіла на COVID-19. В тому числі, серед тих, хто повторно заражаються є і медичні працівники. Мова про молодих людей, які досить важко переносять це захворювання навіть по другому колу.

Також під час брифінгу спікери розповіли, що наразі Закарпаття продовжує готуватися до вакцинальної кампанії, яка повинна розпочатися в лютому. Як з’ясувалося, для її проведення будуть задіяні не 8, а 9 мобільних бригад. Понад 3 тисячі закарпатців з першої хвилі попередньо погодилися на вакцинацію від коронавірусу. Загалом під час першого етапу вакцинації повинні пройти щеплення 5 тисяч осіб.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах