109832
20:30 28.012021

Затримок у виплаті субсидій та пільг не буде – запевняє чиновник Закарпатської ОДА

Життя 4253

Сьогодні, 28 січня, у Закарпатській ОДА відбулася пресконференція директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Михайла Петрішки.

Чиновник, зокрема, розповів, що «затримок у виплаті житлових субсидій та пільг не буде». «Ми очікуємо кошти 1-2 лютого. І протягом 1-2 днів забезпечимо подачу відомостей для перерахування їх відповідним одержувачам», – запевнив він.

 «За минулий рік у нас було близько 42 отримувачів субсидії і майже така сама кількість – 42 тисячі – сімей-пільговиків, які додатково отримували кошти за рахунок державного бюджету для оплати житлово-комунальних послуг. Минулого року департамент соцзахисту населення виплатив 337 мільйонів гривень отримувачам субсидії та майже 206 мільйонів для пільговиків на оплату житлово-комунальних послуг.» – розповів Михайло Петрішка.

За його словами у першій половині січня мешканці Закарпаття змогли отримати свої кошти на рахунки або через Укрпошту. Ця сума – майже 38 мільйонів. Він також повідомив, що сьогодні департамент соцзахисту подав заявку на оплату житлових субсидій та пільг за січень загальною сумою майже 90 мільйонів гривень. Заборгованість по виплаті субсидій відсутня.

Середній розмір субсидії у грудні минулого року, за даними сайту ОДА, становить 1544 гривні (максимальний розмір – 9,5 тис. гривень).

Також Михайло Петрішко повідомив про деякі зміни, котрі були внесені у розрахунок субсидій у грудні 2020 року. Якщо до змін враховувалася опалювальна площа, то з грудня минулого року – загальна  площа житлового приміщення , чи це квартира чи будинок. Також було збільшено межу житлової площі, до якої нараховують субсидії. Якщо це квартира, то з 120 м. кв. до 130 м. кв., і на будинок з 200 до 230 м. кв.

Окрім того чиновник розповів про механізм компенсації за електроенергію у житлових приміщеннях обладнаних електричним опаленням. За його словами у державному бюджеті на 2021 рік передбачено 1,4 мільярда гривень на такі компенсації. Отримати їх можуть категорії споживачів, у яких житлові приміщення обладнані електро-опалювальними установками, відключено централізоване опалення і будинки яких не газифіковані, дитячі будинки сімейного типу, багатодітні сім’ї. «У нас на території Закарпаття досить велика кількість багатодітних сімей. Їх близько 22-23 тисяч. Це сім’ї у яких виховується троє і більше дітей» – сказав Михайло Петрішка.

Розповів директор департаменту соцзахисту населення і про пакунок малюка. За його словами протягом 2018 – 2020 року у Закарпатті видано майже 22 тисячі одиниць пакунків малюка. На сьогоднішній день тим хто народжує дітей необхідно протягом 30 днів звернутися до органів соціального захисту населення з довідкою про те, що вони не отримували пакунок малюка у пологовому будинку, для того, щоб мати можливість його отримати. Якщо протягом 30 днів ви не отримали «пакунок малюка» ви можете отримати у вигляді компенсації» – повідомив чиновник.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах