109558
17:07 20.012021

День селфі в ужгородському скансені. Фото, Відео

Життя 3123

Сьогодні, 20 січня, в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту стартував Міжнародний день музейного селфі. В ужгородському скансені його проводять вже п’ятий рік поспіль кожної третьої середи січня. Проте триває він не один день, а кілька.

Дмитро Магаляс, старший науковий співробітник відділу експозиції та науково-дослідної роботи Закарпатського музею народної архітектури та побуту розповідає, що День селфі в музеї був започаткований у провідних виставкових залах Європи та Америки. З плином часу ця тенденція знайшла відгук й у країнах пострадянського простору.

В першу чергу, День селфі проводять для популяризації діяльності музею. Після того, як відвідувачі завантажуть фото до мережі Інтернет кількість відміток музею в соцмережах стрімко зростає. Що цікаво, навіть працівники музею дивуються вигадливості відвідувачів у підборі локацій та позуванні на камеру.

Звісно карантинні обмеження вплинули й на проведення даного заходу, адже зазвичай більшу кількість відвідувачів у ці дні складали студенти. Наразі ж усі вищі навчальні заклади країни перейшли на дистанційну форму навчання, тож більшість студентів навчаються перебуваючи вдома і не приїздять до Ужгорода.

Щодо умов участі, то вони дуже прості. Завітайте до Закарпатського музею народної архітектури та побуту, назвіть кодову фразу «день музейних селфі» та безкоштовно відвідайте музей. Потім зробіть фото на тлі музейних хатинок чи найулюбленіших експонатів та обов’язково викладайте зроблені селфі у мережі Facebook з хештегами #MuseumSelfie та #ужгородський_скансен.

Автори найпопулярніших селфі отримають від музею подарунки. Це може бути як публіцистична атрибутика, певні видання музею або ж тематичні календарі.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах