109276
18:18 4.012021

Українські прикордонники їздитимуть на номерах нового зразка

Життя 5931

На автомобілях ДПСУ встановлюють нові номерні знаки відповідно до Національного стандарту України, водночас звичні номерні знаки з цифрами та літерою «Ю» на чорному фоні відходять у минуле.

Також знаки змінить транспорт Нацгвардії і ДСНС.

«Згідно з ДСТУ 4278:2019 знаки повинні мати емблему Державної прикордонної служби України у вигляді прямого рівнобічного хреста з розбіжними кінцями зеленого кольору та пружками жовтого кольору. У центрі емблеми вміщено зображення Знака Княжої Держави Володимира Великого золотого (жовтого) кольору на синьому полі в обрамленні вінка з дубового листя жовтого кольору», – повідомляє пресслужба Держприкордонслужби.

Наразі транспортні засоби, які після сезонного обслуговування успішно пройшли техніко-стройовий огляд, отримують номерні знаки нового зразка. Очікується, що до початку 2021 року усі службові автомобілі Держприкордонслужби отримають нові номерні знаки.

До прикладу, 4 січня, зі службових автомобілів Ізмаїльського прикордонного загону зняли номерні знаки на чорному тлі з білими цифрами і буквою «Ю». Замість них на автівках встановили номерні знаки нового зразка, передає пресслужба Ізмаїльського прикордонного загону.

«На службових автомобілях загону пройшла заміна на номерні знаки нового зразка відповідно до вимог Національного стандарту України», – заявили в пресслужбі загону.

Зауважимо, що чорні «військові» номерні знаки також мають замінити на своїх автомобілях й інші органи МВС – Національна гвардія та Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Чорні знаки, згідно з ДСТУ 4278:2019, залишаться для автомобілів, автомобільних причепів, автобусів, самохідних машин та механізмів Збройних Сил України, Державної спеціальної служби транспорту та Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
У Мукачеві відкрили новий театральний простір
14:10
Поліція Ужгородщини затримала групу наркоторговців: у зловмисників вилучили партію «товару» та боєприпаси
13:55
Закарпатець посеред ночі увірвався в будинок односельчанки та пограбував жінку
13:40
Службова недбалість під час ремонту лікарні в Перечині, що обійшлась у понад 300 тис. грн: інженеру з технагляду повідомили про підозру
12:44
На території Чопської лікарні сталася пожежа
12:27
Всі новини