109211
16:21 1.012021

Народжений у перший день нового року

Життя 4402

Період новорічних свят у більшості з нас асоціюється з теплими родинними моментами, традиціями за сімейним столом та очікуванням дива. Для когось цим новорічним дивом, яке наповнило щастям і радістю все подальше життя, стало народження дитини.

Цікаво, яке майбутнє чекає на малят, що з’явилися на світ у перший день нового року. Адже для них 1 січня назавжди залишиться подвійним святом. Ужгородець Олександр Сватюк належить саме до таких щасливчиків. Ми поспілкувалися з ним і розпитали про його життя, сімейні традиції та інтереси.

Народився чоловік у місті Вінниці, але на початку 90-х років разом із батьками перебрався до обласного центру Закарпаття й відтоді живе тут. Спочатку Олександр навчався в Ужгородській загальноосвітній школі №2, потім у політехнічному ліцеї на фізико-математичному відділі. Математика завжди була цікавою для чоловіка і давалася значно легше, ніж інші дисципліни. Відповідно й вибір професії припав саме на цей напрям – вступив на математичний факультет Ужгородського національного університету, який успішно завершив.

Одразу після здобуття вищої освіти Олександр почав працювати у виші та більше займатися програмуванням. Так до викладацької діяльності додалася й робота програміста-фрілансера. Наразі Олександр Сватюк працює на інженерно-технічному факультеті на кафедрі комп’ютерних систем та мереж і викладає переважно дисципліни, пов’язані з комп’ютерами чи програмуванням.

Щодо цікавої дати свого народження Олександр каже, що завжди відчував як її плюси, так і мінуси. Серед труднощів можна відзначити те, що всі його друзі та родичі зустрічали Новий рік, тому зібрати їх разом 1 січня було не так просто. Тож поки Олександр був малим, батьки відзначали Новий рік та його день народження в один день. Пізніше, коли він підріс, святкування просто переносили на період перед Різдвом Христовим. Але не варто забувати й про радощі – одразу два подарунки.

Чоловік зізнається, що навіть у дорослому віці період зимових свят для нього особливий, адже Новий рік завжди асоціюватиметься з днем народження. Крім того, Олександр постійно намагається брати відпустку на час новорічно-різдвяних свят.

За знаком зодіаку він Козеріг, якому притаманні такі основні риси характеру, як практичність, цілеспрямованість і завзятість. Цей представник земної стихії приймає рішення повільно, але завжди обдумано. Він прекрасний стратег, дуже обережний і передбачливий. До сильних рис Козерогів належать також стійкість та відповідальність. Люди, які народилися під цим знаком зодіаку, мають дар не втрачати з уваги головну мету. Вони не бояться самотності й готові долати будь-які життєві труднощі, навіть найскладніші перешкоди. Немає такого завдання, з яким би не впорався Козеріг.

Олександр зізнається, що він прагматик і людина логіки, тому щось абстрактне та ідеалізоване не зовсім про нього. У той самий час чоловік цікавиться незвичною літературою та фільмами, його улюблений жанр – фентезі.

Одна з улюблених пісень Олександра «Не варто прогинатись під мінливий світ», яку виконує гурт «Машина часу», слугує певного роду орієнтиром у великому світі, але життя не пісня і вносить власні корективи. Люди повинні підлаштовуватися під певні обставини і не можуть жити лише ідеалами… Проте щасливий той, кому це вдається!

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини