109163
14:21 30.122020

Закарпатський муздрамтеатр завершив 2020-й рік прем’єрою «Ідеального весілля»

Життя 2616

Важкий 2020-й рік Закарпатський академічний український обласний музично-драматичний театр імені братів Шерегіїв завершив на високій ноті, показавши у неділю своїм шанувальником нову прем’єру – комедію «Ідеальне весілля» англійського драматурга Робіна Ховдона.

Публіка вдячно оцінила старання «шерегіївців», щедро винагороджуючи акторів оплесками. Вражала сценографія вистави, яка була для театру однією з найпишніших за останні роки (художник-постановник Людмила Бєлая). Окремо слід подякувати і меценатам з благодійного фонду «ВіЗа», адже такої уваги закарпатським театралам вкрай бракує. Несподіваним гостем на спектаклі став екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін, якому сподобалася гра закарпатців.

Неймовірна історія про те, як наречені намагаються порятувати своє весілля в день шлюбу, сповнена карколомних поворотів сюжету, гумору та шаленого темпоритму. Режисер-постановник, заслужений артист України Михайло Фіщенко спробував сучасну комедію положень направити в мелодраматичне русло, додавши історії лірики та психологічної глибини. Адже, на його переконання, весілля буває ідеальним лише в тому разі, коли між нареченими панує любов.

У прем’єрі 27 грудня головні ролі зіграли добре відомі ужгородській публіці актори – Дмитро та Ангеліна Сньозики, Рудольф Дзуринець, Світлана Мавріц, Кароліна Білак. Особливо режисер відзначає дебют на великій сцені 24-річної Олени Смоляр, випускниці Харківського театрального інститут імені І.Котляревського, яка створила образ нареченої і нещодавно влилася у колектив Закарпатського муздрамтеатру.

Наступну постановку Михайло Фіщенко здійснюватиме у Києві, де на сцені театру «Берегиня» втілюватиме безсмертну грузинську комедію А.Цагарелі «Ханума». Цей театр спеціалізується на фольклорних дійствах, тож після «Тіней забутих предків» та «Конотопської відьми», базованих на українському мелосі, забажав показати театральну виставу з грузинською музикою.

Олександр ГАВРОШ, завідувач літературно-драматичної частини Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах