109106
16:22 28.122020

У Хусті звучала «Різдвяна феєрія»

Життя 6163

26 грудня у Закарпатському обласному театрі драми та комедії відбувся святковий театралізований концерт під назвою “Різдвяна феєрія”.

Програма різдвяного дійства сповнена мелодіями світової класики, традиційних колядок та щедрівок у новому прочитанні, а також пронизана сюжетною лінією, яка плавно перетікає з однієї музичної композиції в іншу.

Дзвінкоголосі, харизматичні артисти подарували глядачам не просто незабутній театралізований концерт за участю оркестру, а чудову можливість через спів, музику та гру торкнутися таємничої радості народження Ісуса – справжньої любові й світла.

“Хотілося трохи відійти від формату традиційного Вертепу, зобразити Різдвяну Вифлеємську зірку, яка мандрує світом, що простежувалось у колядках та музичних оркестрових композиціях. Все дійство об’єднане наскрізною ідеєю – відчути справжній дух Різдва може тільки той, хто й справді у нього повірить. Адже прикро, коли святкування таких великих релігійних свят зводиться лише до гуляння. Важливо не потонути у матеріальному світі, де панують розваги, гроші і заперечення усього святого.

Саме тому наші головні герої проходять ряд випробувань, зазнають відчаю, відчуження, а врешті до них (не без втручання Вищих сил) приходить усвідомлення розуміння Різдвяного дива”, – розповіла “Карпатському об’єктиву” авторка сценарію, драматургиня Олеся Чепелюк.

Режисер-постановник театралізованого концерту В`ячеслав Давидюк, музична керівниця – Марія Волошин, художниця по костюмах – Оксана Дорошенко, директор-художній керівник та сценограф концерту – Василь Снітар.

Уособленням янгольського голосу, який веде головних героїв до світла Різдвяної зірки, стала найменша учасниця театрального колективу – шестирічна Світланка Довганич.

Незмінною родзинкою Закарпатського обласного театру драми та комедії є оркестр, гра якого завжди звучить розкішно, зачаровує своєю майстерністю та винятковістю, є справжньою насолодою для душі (керівник оркестру – Олександр Локотош).

То хай дивовижне сяйво Вифлеємської зірки освітить кожну домівку і запалить у кожному серці справжню любов, дарує віру, надію. Нехай маленький Ісусик народиться у кожній душі – як поціновувачів творчості театру, так і в самих артистів та в кожного з нас. Щасливих та благословенних різдвяних свят!

Показ концерту запланований на 30 грудня та 3 січня о 17:00, а далі – в залежності від карантинних вимог.

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Учні Ужгородського ліцею вирощують мікрозелень та донатять на ЗСУ
17:29
Самовираження через мистецтво: арттерапія для підлітків
17:07
В Ужгороді відбувся благодійний фестиваль «Сакура фест-2024»
16:45
Закарпатські податківці з початку року надали понад 34 тисячі адмінпослуг
16:31
На Закарпатті рятувальники відкрили ще один клас безпеки для дітей
16:14
У Вишківській громаді пройде обговорення дозволів для перебування у прикордонній смузі
16:03
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
Всі новини