109082
18:20 27.122020

Футбольні реліквії можна придбати на благодійному аукціоні задля відновлення церкви на Хустщині

Життя 2542

Цінні футбольні реліквії виставляються на аукціон за спільною ініціативою Закарпатської асоціації (Kárpátaljai Szövetség) та Благодійного фонду «Вишково». Торги за офіційний м’яч Ліги чемпіонів, а також за форми збірної Угорщини та футбольного клубу «Фраді» триватимуть до кінця березня 2021 року.

Отримані завдяки аукціону кошти організатори спрямують на відновлення пошкодженого бурею даху реформатської церкви селища Вишково та благодійну діяльність Закарпатської асоціації.

Ініціатором заходу виступив Шандор Варга, менеджер ФІФА, засновник БФ «Вишково», член правління Закарпатської асоціації. «Благодійний фонд «Вишково» підтримує реформатську церкву з часу створення. Коли трапилася біда, не було сумнівів, що ми спробуємо допомогти і в цій ситуації. Я радий, що Сергій Ребров, тренер команди «Фраді», підтримав нашу ініціативу, зокрема підписав м’яч Ліги чемпіонів. Предмети, які мені вдалося отримати, дуже цінні. Сподіваюся, ми зможемо залучити до аукціону чимало зацікавлених людей. Окрім участі в торгах, чекаємо й на пожертви», – розповів Шандор Варга. «Те, що колишній зірковий футболіст київського «Динамо», який тепер тренує «Фраді», підтримав благодійну акцію, також свідчить про те, що українсько-угорська співпраця є зразковою у спорті», – додав він.

Тож на аукціон виставлено офіційний м’яч Ліги чемпіонів, з яким грали такі зірки світового футболу, як Ліонель Мессі («Барселона»), Кріштіану Роналду («Ювентус»), а також київського «Динамо». М’яч підписали всі гравці команди «Фраді» та їхній тренер Сергій Ребров і президент клубу Габор Кубатов.

Герго Ловренчіч, капітан команди «Ференцварош», запропонував на аукціон футболку збірної Угорщини та футбольного клубу «Фраді».

Благодійну справу підтримав також Іштван Пал Салонна, художній керівник Державного народного ансамблю Угорщини. Торги за виставлені на аукціон предмети триватимуть до березня 2021 року. Підсумки, за попередніми планами, підіб’ють у Будинку традицій (Hagyományok Házа) у Будапешті. Долучитися до аукціону можна на сторінках фондів у соцмережі Facebook. Крім того, бажаючі можуть особисто зв’язатися з керівництвом Закарпатської асоціації чи Благодійного фонду «Вишково».

VE/Kárpátalja hetilap/Karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах