108865
12:51 21.122020

Молодіжна організація Товариства угорської культури Закарпаття провела вибори керівного складу

Життя 3024

Вибори керівного складу Молодіжної організації Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС) відбулися в нетрадиційному форматі. Через епідемічну ситуацію їх вирішили провести в режимі онлайн у рамках відеоконференції.

Окрім членів правління та представників місцевих осередків, участь у заході взяли заступник голови фракції «Фідес» Ласло Берец, очільниця «Фіделітас» Богларка Іллеш та керівники молодіжних організацій угорців країн Карпатського басейну – Трансильванії, сербського Воєводина, Словаччини.

Після вітальних промов голова Молодіжної організації ТУКЗ – КМКС Іштван Добша підбив підсумки роботи. Він подякував членам організації за те, що вдалося збудувати таке молодіжне об’єднання та сформувати систему цінностей, яка вже має «марку» в області. «Кожна молода людина, котра за нинішніх обставин планує своє майбутнє на Закарпатті й хоче створити тут родину, вже за це заслуговує на нагороду», – зазначив Іштван Добша.

Він відзначив успішну роботу, проведену під час виборчої кампанії, та підкреслив: «Ми повинні мати сміливість представляти свою думку, балотуватися на посади там, де можемо приймати рішення щодо свого майбутнього», адже в громади є незаперечна сила.

Іштван Добша також розповів про успішність заходів, організованих молодіжною організацією: концертів, спортивних змагань, екологічної програми «Чисте Закарпаття», фотоконкурсів та курсів молодих лідерів, учасниками яких стали талановиті молоді закарпатці.

За його словами, хоча протягом 2020-го Молодіжна організація ТУКЗ – КМКС не змогла провести жодного масового заходу, в онлайн-форматі вона влаштувала кілька цікавих дійств, зокрема конкурси на краще «травневе дерево», найкреативнішу маску для обличчя, крім того, оголосила фотоконкурс, на який надійшло чимало заявок. Іштван Добша також повідомив, що триває різдвяний конкурс, на який можна надсилати відео про різдвяні традиції.

Голова Молодіжної організації Товариства угорської культури Закарпаття нагадав, що у 2020 році разом з угорськими партнерами вдалося започаткувати конкурс з пошуку музичних талантів на Закарпатті. У його рамках закарпатський гурт Ullie пройшов до фіналу конкурсу, який відбувся в Угорщині, де надзвичайно добре виступив.

Відтак учасники заходу перейшли до голосування за керівний склад. Головою організації більшістю голосів знову обрали Іштвана Добшу, заступники також залишилися попередні – Альберт Кардош та Золтан Горват. Членами правління стали Кітті Надь, Еніка Вараді, Вікторія Єнеї-Ворчак, Золтан Борто, Отто Бадер і Давід Шімон. Комітети з питань аудиту та етики очолюватимуть Крістіан Карпинець, Еніка Балог та Лілла Гердинська-Гал.

VV/Karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах