108802
08:32 18.122020

Унікальний музичний експонат передали Закарпатському краєзнавчому музею. ФОТО

Життя 3315

Колекція Закарпатського краєзнавчого музею поповнилася рідкісним експонатом. Мова йде про Тарагот – старовинний духовий інструмент, унікальність якого полягає у тому, що виготовлявся він на теренах Угорщини, до складу якої в ті часи належало і Закарпаття.

Інструмент є надзвичайно рідкісним, має специфічне звучання. Експонат був наданий музею родиною Панових в рамках реалізації приватної ініціативи по відродженню Замкової Гори в Ужгороді.

Під час передачі інструменту, відбувся виступ артистів заслуженого академічного Закарпатського народного хору, де соло на історичному інструменті виконав єдиний в Україні тараготист ужгородець Шандор Шрайнер. Він також познайомив присутніх з історією інструменту та його особливостями.

Присутні на церемонії та Перший заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Олег Коцюба та Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайло висловили подяку меценатам та звернули увагу на важливість подібних проектів для розвитку культури, мистецтва та туристичної привабливості Ужгорода і всієї держави.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах