108697
16:21 15.122020

Ужгородська міська лікарня отримала 104 кисневі концентратори

Життя 2416

В Ужгородську центральну міську клінічну лікарню привезли 104 кисневі концентратори. Медичне обладнання закупили за кошти міського та державного бюджетів: вчора привезли 48 концентраторів, решта 56 – сьогодні.

Для лікування хворих на коронавірус в Ужгородській міській клінічній лікарні переобладнали 175 ліжок, зараз 135 із них будуть забезпечені киснем.

Цьогоріч додатково, лише для боротьби із коронавірусом, із міського бюджету виділили майже 18 мільйонів гривень – для придбання необхідного медичного обладнання, дезінфікуючих засобів, засобів захисту в усі комунальні заклади Ужгорода. Також Ужгородській ЦМКЛ із держбюджету нещодавно виділили 607,5 тис. грн для забезпечення ковідного відділення киснем зі стаціонарної кисневої станції, а ще 200 тис. грн спрямують на закупівлю лабораторного обладнання, необхідного для реагування на COVID-19.

Крім цих концентраторів, міська лікарня має ще рідкий кисень, зі стаціонарної станції, зараз ідуть перемовини про будівництво ще однієї кисневої станції, уже за кошти державного бюджету. Кисень дуже потрібен, бо є хворі вкрай важкі: людина може вже й не мати коронавірусу, ПЛР-тест негативний, але у той же час для реабілітації потребує кисню, бо легені не відновилися повністю.

Якщо раніше кисень привозили у лікарню раз на півтора місяця, то зараз – кожні 5-6 днів. Наразі концентратори покриватимуть усі потреби лікарні. До слова, нині у коронавірусному відділенні 92 хворих, із них кисню потребують 24.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах