108635
14:23 11.122020

«Закарпатгаз Збут»: що треба знати про очікуване споживання та рекомендований платіж

Життя 4831

У ТОВ «Закарпатгаз Збут» повторно роз’яснили зміни, які відбулися у квитанціях споживачів.

Нагадуємо, у грудні рахунки клієнтів, окрім розділу про заборгованість за минулий місяць, містять також пункти «очікуване споживання» та «рекомендовано до сплати».

«Оплата очікуваного споживання – це вибір клієнта! Ви самі маєте вирішити – зручно так оплачувати за газ чи ні. Якщо у грудні ви хочете оплатити тільки заборгованість за блакитне паливо, то обираєте суму, зазначену в розділі «до сплати за листопад».

Якщо маєте намір спланувати свої витрати за газ на наступний місяць, обираєте суму в розділі «рекомендовано до сплати». Рекомендований платіж у грудні включає в себе заборгованість за листопад і очікуване споживання у грудні»,пояснюють у ТОВ «Закарпатгаз Збут».

Довідка: Сума очікуваного споживання у поточному місяці визначається для кожного клієнта індивідуально і залежить від об’єму споживання газу у грудні минулого року з врахуванням динаміки використання ресурсу за останні 12 місяців. Якщо внесений платіж виявиться більшим від вартості газу, спожитого по факту, це буде враховано та відображено у рахунку наступного місяця як переплата.

Такий платіж дозволяє попередити появу заборгованості за природний газ. Сплативши за газ наперед, ви не хвилюватиметеся про це, скажімо, під час відпустки.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах