108605
15:07 10.122020

«Сім’я та 1100 років на Закарпатті»: в Ужгороді нагородили переможців конкурсу малюнків

Життя 2605

7 та 8 грудня, з дотриманням карантинних правил, були нагороджені  переможці конкурсу малюнків, оголошеного Генеральним консульством Угорщини в Ужгороді,  на тему «Сім’я та 1100 років на Закарпатті».

Церемонія вручення нагород відбулася в Генеральному консульстві Угорщини в Ужгороді, де молодих художників привітали та нагородили Генеральний консул  Йожеф Бугайла та консул Альбертне Шімон Едіна. Було зазначено, що парламент Угорщини оголосив 2020 рік Роком національної згуртованості, і у зв’язку з пам’ятним роком Генеральне консульство Угорщини в місті Ужгороді оголосило конкурс малюнків. Діти мали змогу подати заявки зі своїми малюнками на тему “Сім’я та 1100 років на Закарпатті”. До консульства надійшло чимало чудових творів, тож обрати найкращі було надзвичайно важко. Саме тому було вирішено розглядати малюнки на тему “Сім’я та 1100 років на Закарпатті” як окрему категорію, і на додаток до 3-х призових місць судді також присудити спеціальні призи.

– Журі довелося надзвичайно непросто, ми кілька разів поспіль починали оцінювання робіт заново. Кожна дитина сприйняла цю ідею по-своєму, і до нас надійшли шикарні малюнки. Звичайно, в деяких випадках була помітна допомога батьків,  але конкурс однозначно викликав у дітей величезний ентузіазм. Оцінити творчі роботи було важко, тому ми розділили категорію на дві окремі, щоб нагородити якомога більше талановитих діток, адже вони цього заслужили, – зазначив Йожеф Бугайла, вітаючи активні та успішні творчі роботи учасників, і заохотив дітей та молодь взяти участь у конкурсі і наступного разу, та ще раз подякував учителям та батькам за їх наполегливу роботу, незважаючи на важкі часи.

– Цього року ми вирішили не дарувати подарунки у традиційній формі, а вручити кожному грошовий приз. Відповідно до призових місць вони отримали 3, 2 та 1 тисячу гривень, а лауреати спеціальних призів – 30 тисяч форинтів. Кожна дитина максимально заслужила свій приз, адже нам надійшли фантастичні роботи: практично скрізь стіни зали покриті  прегарними малюнками, картинами, колажами, та графіками, – наголосив дипломат.

Після вітального слова дітям були вручені їхні нагороди. У конкурсі малюнків діти могли взяти участь у двох вікових групах – дошкільнята та  учні 1-4. класів, а також учні середньої  та старшої школи. Через суворі карантинні обмеження талановиті діти, у супроводі  батьків могли отримати свої заслужені призи протягом 2 днів, у  4 етапи.

Джерело: Rehó Viktória/Kárpátaljahetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини