108256
15:37 26.112020

У Берегові відкрилася виставка Роберта Товта

Життя 5275

У приміщенні Генерального консульства Угорщини у м. Берегово 25 листопада відкрилася персональна виставка Роберта Товта, члена Товариства угорських митців Закарпаття ім. Імре Ревеса. Урочисту церемонію з цієї нагоди з огляду на епідемічну ситуацію провели у вузькому колі.

Першим до гостей звернувся Мігай Андраш Беке, перший заступник Генерального консула. «Епідемічна ситуація хоча й обмежила, проте не зламала нас. – наголосив дипломат. – Генеральне консульство намагається продовжувати культурне життя. Ще одна нагода для цього – нинішня виставка, де можна ознайомитися з роботами ще одного закарпатського митця».

Генеральний консул Угорщини у м. Берегово Матяш Сіладі, у свою чергу, підкреслив, що мистецтво та культура є важливою частиною соціального життя людини та наших буднів, оскільки без цього світ стає менш зрозумілий.

Живописець Роберт Товт найбільше полюбляє творити на відкритому просторі. Експоновані картини – результати пленерів. Кожна картина передає певну мить, атмосферу та красу навколишнього середовища, якою бачить її художник.

«Роздивляючись роботи зблизька, ми можемо навіть інтерпретувати зображення як абстрактне кольорове поле, але, зробивши крок назад, зображення проясняється і кольорові плями стають живописними пейзажами», – зазначив художник про свої роботи.

Відкриття експозиції прикрасив своєю грою на саксофоні Аттіла Песе, викладач Берегівської школи мистецтв ім. Золтана Кодая.

Роботи за попереднім узгодженням можна оглянути по буднях у приміщенні Генерального консульства Угорщини у м. Берегово.

Крістіан Копінцу/Kopinczu Krisztián/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах