108221
09:56 25.112020

У ВООЗ просять утриматися від традиційного святкування Різдва та Нового року

Життя 3895

Приблизно за місяць в Україні, та й у всьому світі розпочнеться пора різдвяно-новорічних свят. Проте, цей рік кардинально відрізняється від усіх попередніх через всеохоплюючу пандемію коронавірусу. І, Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) вже закликала країни усього світу не пом’якшувати карантин під час святкування Різдва та Нового року, а громадян виважено приймати рішення про формат святкування.

Виконавчий директор програми ВООЗ із надзвичайних ситуацій в області охорони здоров’я Майкл Раян з цього приводу заявив: «Якщо в країні немає необхідної інфраструктури, а влада не у змозі відстежувати контакти людей, які заразилися, та ізолювати їх, то послаблення призведуть до різкого зростання кількості заражень».

А очільниця підрозділу ВООЗ із нових хвороб та зоонозів Марія Ван Керхове зазначила: «Ризик нижчий або вищий, але ризик є… Тому що, особливо, під час відпустки… ми дійсно хочемо бути з сім’єю, але у деяких ситуаціях важке рішення не проводити сімейні зібрання – найбезпечніший варіант». На її думку, будь-яке свято можна буде відсвяткувати пізніше, за більш безпечних умов.

Крім цього, посадовці ВООЗ відзначили, що уряди країн повинні збалансувати економічні та соціальні обмеження у святковий період, бо надто суворі заборони можуть стати причиною протестів, які через скупчення людей в одному місці також можуть спричинити суттєвий сплеск ковідзахворювання.

Юрій КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах