108071
12:57 19.112020

В Ужгороді вручили нагороди високого рівня. ФОТО

Життя 5573

У середу, 18 листопада, в Генеральному консульстві Угорщини у місті Ужгород вручили високі державні нагороди. З огляду на епідемічну ситуацію, церемонія відбулася у вузькому колі. Відзнаки нагородженим вручив Генеральний консул Йожеф Бугайла.

Угорським Золотим Хрестом «За заслуги» Президент Угорщини Янош Адер нагородив Каталін Горват, доцента кафедри угорської філології УжНУ, яка вже перебуває на пенсії, заступницю голови Закарпатського угорськомовного наукового товариства, за багаторічну сумлінну працю, досягнення у науковій, педагогічній роботі.

Таку ж нагороду отримав Пейтер Ковач, директор Ужгородської угорськомовної гімназії ім. Другетів, за збереження угорської громади, її рідної мови та культури.

– На жаль, епідемічна ситуація не дозволяє проводити масові заходи, яким заслуговував би бути і цей. Тож уже стало традиційним проводити такі церемонії у вузькому колі, проте це не зменшує їх значимості. Коли я отримав від Ласло Зубанича імена двох висунутих кандидатів на нагороди, зі згодою передав їх до Президента, він обох затвердив, – зазначив під час виступу Йожеф Бугайла, – сьогодні високі державні нагороди Угорщини отримують двоє чудових професіоналів, які максимально заслуговують на це своєю професійною діяльністю.

Каталін Горват подякувала за нагороду та з притаманною їй скромністю зазначила: «Вважаю, що ця висока нагорода не лише моя, але й того суспільства, де я виросла, вчилася працювала та викладала. Зокрема: моєї родини, моїх вчителів, колег та студентів. Дякую!»

Вікторія Рего/Rehó Viktória/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах