107931
21:02 13.112020

Закарпатці отримали від Уряду Угорщини засоби захисту для шкіл. Фото

Життя 5491

Міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто під час візиту на Закарпаття 23 вересня, коли передав 50 апаратів ШВЛ для області, в інтерв’ю телеканалу «TV21 Унгвар» повідомив, що на початку вересня до Уряду Угорщини надійшло звернення від Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС), із проханням, за можливості, допомогти із засобами захисту закарпатським угорським школам для боротьби з коронавірусом. Міністр тоді пообіцяв, що після оформлення всіх необхідних документів вантаж із засобами захисту буде відправлено. 

Уряд Угорщини в черговий раз довів, що він і надалі підтримуватиме угорців Закарпаття усіма силами. Це підтверджує і доставлений днями в область вантаж, який містить маски, дезінфікуючі засоби, безконтактні термометри та захисні щитки.

Після 13 листопада протягом тижня всі угорські школи Закарпаття отримають зазначені засоби захисту, забезпечення якими мало би бути завданням держави. Кількість засобів захисту розподілять відповідно до кількості учнів та вчителів у кожному навчальному закладі.

«Через коронавірус Закарпаття також перебуває у складній ситуації, оскільки ми всі усвідомлюємо фінансові можливості української держави», – зазначив в інтерв’ю журналістам голова ТУКЗ-КМКС Василь Брензович. Він нагадав, що навесні Благодійний фонд КМКС організував збір коштів для надання допомоги якомога більшій кількості установ, які цього потребують.

«Ми всі пам’ятаємо та знаємо, що Угорщина надавала закарпатським угорцям допомогу вже безліч разів. Зокрема, ми вже отримували засоби захисту, а також 50 апаратів ШВЛ, а нині знову засоби захисту на загальну суму 50 мільйонів форинтів. Це теж дуже вагома допомога, адже навчання в початкових класах триває, тож використання засобів захисту є обов’язковим, які, за відсутності підтримки від держави, ми змогли отримати знову від Угорщини», – наголосив В. Брензович.  

Допомога була б неможливою без щедрої пропозиції Міністерства закордонних справ Угорщини та роботи, проведеної Благодійним фондом КМКС, Екуменічною службою допомоги та Закарпатського центру розвитку і консультацій «Едванс».

Kárpátaljahetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах