107811
16:37 10.112020

Інклюзивна освіта: у Мукачівській школі облаштували ресурсну кімнату. ФОТО

Життя 4908

У мукачівській ЗОШ-13 відкрили спеціальну кімнату для занять з дітьми, що мають інклюзію.

“Цей проєкт дуже важливий для міста. Намагаємося допомагати дітям з особливими освітніми проблемами, починаючи з дошкільних навчальних закладів. Майже в кожному садочку та школі є інклюзивні класи. Найбільше їх саме у ЗОШ- 13, тому ми вирішили облаштувати таку кімнату саме тут”, – зазначає Катерина Кришінець-Андялошій, начальниця управління освіти Мукачівської міської ради.

“У мукачівській ЗОШ-13 навчається 25 учнів з інклюзією. За кожною дитиною закріплений спеціаліст, який допомагає адаптуватися в колективі. Та робити це в спеціально облаштованій кімнаті, набагато легше та дієвіше”,- каже директорка школи, Людмила Ковач.

Організація простору в ресурній кімнаті відбувається завдяки розділенню на зони: навчально-пізнавальна та зона активного відпочинку. Відповідно, вони облаштовані дидактичними іграшками та спеціально призначеними корекційними засобами навчання.

Як зазначили психологи, навчання з дітьми проходитиме 2 рази на тиждень для однієї дитини. У кімнаті буде знаходитися не більше 2-3 учнів одночасно. Така організація навчання необхідна для того, аби діти могли концентруватися саме на заняттях.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах