107736
11:50 6.112020

Закарпатгаз закликає користуватися онлайн-сервісами, щоб вберегтися від коронавірусу

Життя 2242

Більше 400 нових випадків захворювання на COVID-19 зафіксували лікарі в Закарпатті. Всього такий діагноз встановлено майже 16 тисячам закарпатців. У зв’язку з цим керівництво АТ «Закарпатгаз» звертається до споживачів газу із проханням максимально використовувати онлайн-сервіси, які допомагають вирішувати питання дистанційно. Зокрема йдеться як про передачу показників лічильників, так і оплату за послугу з розподілу.

Зокрема, обов’язкову плату за послугу з розподілу газу дистанційно здійснюють майже 40 тисяч краян. Це — 15% від загальної кількості домоволодінь в області, які використовують у побуті природний газ.

«Таким чином не тільки скорочується час на здійснення оплат, але й зменшується кількість соціальних контактів, що дуже важливо у цей критичний в епідеміологічному плані період», — пояснила начальник відділу продажів АТ «Закарпатгаз» Вікторія Самойлова.

Сплатити за послугу з розподілу можна за допомогою таких онлайн-сервісів 104.ua як Особистий кабінет, Viber-бот, 104.Mobile.

«Особистий кабінет» можна зареєструвати, зателефонувавши до Контакт-центру за номером: 067-01-03-104 та повідомивши оператору номер особового рахунку, що зазначений на кожній квитанції. У цьому сервісі необхідно обрати вкладку «Сплатити», а потім — тип платежу «За доставку газу». На сайті, що з’явиться, необхідно ввести номер своєї картки та електронну адресу. Після введення даних натиснути кнопку «Оплатити». Щоб отримати квитанцію про сплату – треба знову ввести адресу своєї електронної пошти.

Вайбер-бот 7104 є одним із найпопулярніших серед споживачів газу. З його допомогою можна передавати показники лічильників, переглядати історію, перевіряти нарахування та архів cплат, завантажувати квитанції та сплачувати як за газ, так і за розподіл газу. Специфіка оплати у цьому сервісі теж доступна для розуміння кожному. У діалозі з ботом слід обрати вкладку «Платежі», ввести номер особового рахунку і натиснути «Так». Далі — підтвердити, що це саме ваш рахунок, натиснути кнопку «Сплатити» і обрати суму оплати. Підтвердити суму оплати і обрати одну із запропонованих платіжних систем.

Окрім того, у 2 кліки можна сплатити за доставку газу через мобільний додаток 104.Mobile. Або ж скористатися одним із доступних онлайн-банкінгів: Ощад 24/7, Приват 24, Монобанк тощо.

У разі будь-яких труднощів споживачі можуть звертатися за консультаціями за телефонами Контакт-центру: 0312-48-83-04 або 067-01-03-104 (щоденно з 8.00 до 20.00).

«Те, що у період карантину не потрібно сплачувати за комунальні послуги — міф. Ми дякуємо тим споживачам, які сплачують за послугу з розподілу. Адже ці кошти вкрай необхідні для забезпечення безаварійного та постійного газопостачання в області, вчасних виїздів аварійників на виклики громадян, обстеження та ремонт газових мереж, оплату роботу персоналу тощо», — пояснила комерційна директорка АТ «Закарпатгаз» Юлія Соколова.

Наразі борг за послугу розподілу (доставки) в Закарпатській області становить 25 млн грн. При цьому понад 19 тисяч споживачів не сплатили за неї жодного разу.

Пресслужба АТ «Закарпатгаз»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах